avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale O societate, doua conturi bancare?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

O societate, doua conturi bancare?

Buna ziua!
In situatia in care o persoana isi deschide o societate, exista posibilitatea de a-si deschide, totodata, si doua conturi bancare (unul pentru a incasa veniturile de pe activitatea principala, iar cel de-al doilea cont pentru veniturile de pe activitatea secundara)?
Multumesc anticipat!


Cel mai recent răspuns: ContSters268673 , utilizator 11:18, 26 Octombrie 2012
Nu la aceeasi banca, dar isi poate face 2 conturi la 2 banci diferite.
Societatea poate avea si 20 de conturi curente, chiar si la aceeasi banca, chiar si cu aceeasi moneda.... toate avand IBANuri diferite:yeah:

Si care ar fi ratiunea pentru care o banca iti face mai multe conturi ? Asta ar fi o problema si a 2-a daca aveti o informatie care poate fi si corecta si diferita de a celorlalti de ce trebuie sa ne scalambaim la ceilalti? Totusi cred ca majoritatea de pe aici am depasit varsta gradinitei....
Si acum sa ne lamurim o persoana fizica la fel ca o persoana juridica nu poate avea decat un singur cont curent. Persoana juridica poate avea derivate din singurul cont curent pe care il poseda, niste subconturi, retineti subconturi[/u, pe care nu se pot face decat un singur fel de operatiuni.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2012
ContSters259670, utilizator
Asadar, sa o luam de la inceput: o persoana isi deschide o societate si, o data cu aceasta si contul in care depune capitalul social aferent. Ulterior, imputerniceste prin procura notariala o a doua persoana sa se ocupe de tot ceea ce inseamna administrarea firmei. In realitate aceasta a doua persoana este un angajat care se va ocupa de domeniul principal de activitate, iar "proprietarul din acte" se va ocupa de un domeniu secundar de activitate. Acesta din urma va lucra cu contul bancar deschis initial, iar celalalt angajat va deschide in numele societatii un alt cont, la o alta banca, pentru a incasa veniturile din activitatea principala. Ratiunea? Sa nu se amestece veniturile din cele doua activitati.
1. Pentru fiecare domeniu de activitate va exista cate un chitantier si un facturier?
2. Pentru fiecare domeniu de activitate se vor depune balante diferite?

chitantierele sunt pe societate, nu pe domeniu de activitate sau pe cont, deci va esista un singur set...

Alte discuții în legătură

Comisioane bancare restante ANCA2002 ANCA2002 Am aflat cu stupoare ca firma mea are de plata la banca 2.800 RON COMISIOANE RESTANTE. Firma in 2002 a deschis niste conturi colectoare pentru punctele de ... (vezi toată discuția)
Retragere capital social de la banca kaseme kaseme buna ziua, sper sa fi nimerit forumul, avand in vedere ca intrebarea mea are legatura cu o banca. am rugamintea sa-mi spuneti in ce conditii poate fi ... (vezi toată discuția)
Lipsa capital social tartoru2004 tartoru2004 Buan ziua, Am vazut ca a mai pus cineva pe forum intrebarea asta dar nu am vazut raspunsul si acum mi-am dat seama ca si eu sunt in aceeasi ... (vezi toată discuția)