avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale O societate, doua conturi bancare?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

O societate, doua conturi bancare?

Buna ziua!
In situatia in care o persoana isi deschide o societate, exista posibilitatea de a-si deschide, totodata, si doua conturi bancare (unul pentru a incasa veniturile de pe activitatea principala, iar cel de-al doilea cont pentru veniturile de pe activitatea secundara)?
Multumesc anticipat!


Cel mai recent răspuns: ContSters268673 , utilizator 11:18, 26 Octombrie 2012
unmoeglich a scris:

Si care ar fi ratiunea pentru care o banca iti face mai multe conturi ? Asta ar fi o problema si a 2-a daca aveti o informatie care poate fi si corecta si diferita de a celorlalti de ce trebuie sa ne scalambaim la ceilalti? Totusi cred ca majoritatea de pe aici am depasit varsta gradinitei....
Si acum sa ne lamurim o persoana fizica la fel ca o persoana juridica nu poate avea decat un singur cont curent. Persoana juridica poate avea derivate din singurul cont curent pe care il poseda, niste subconturi, retineti subconturi[/u, pe care nu se pot face decat un singur fel de operatiuni.


dezinformati total....

Persoana juridica poate avea oricate conturi curente doreste, chiar si la aceeasi banca, exact pentru notivul expus de shaiwa2003.

sa va dau un exemplu, un PJ care se ocupa cu import-export are urmatoarele conturi:
1. cont curent in ron pentru incasari, cont pe care are un singur imputernicit(unicul asociat al societatii, administratorul)
2. cont curest in ron din care efectueaza plati, cont pe care are mai multi imputerniciti
3. cont curent in ron de tip "cont de economii" in care isi pastreaza disponibilitatile de care nu are imediata nevoie, pentru a primi o mica dobanda...

toate aceste 3 conturi au IBANuri diferite, deci sunt conturi diferite si pot indeplini fiecare individual toate functiile unui cint curent (in limitele trasate la deschiderea lor de catre solicitant)
Contul de capital social la deschiderea unei societati, dupa cum se stie nu este un cont curent, el este un cont special de capital social, pe care nu se lucreaza decat in acest sens. De-abia dupa inmatricularea societatii, profesionistl poate deschide un cont curent, (operational). Contul curent nu este un cont unde se tin economiile(asa gen depozit...) Aveti posibilitatea sa mergeti la banca si sa intrebati cate conturi curente poate sa aiba o persoana, la aceeasi banca.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2012
ContSters259670, utilizator
Gata! M-am lamurit. Multumesc!!!
si cum e pana la urma? :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisioane bancare restante ANCA2002 ANCA2002 Am aflat cu stupoare ca firma mea are de plata la banca 2.800 RON COMISIOANE RESTANTE. Firma in 2002 a deschis niste conturi colectoare pentru punctele de ... (vezi toată discuția)
Retragere capital social de la banca kaseme kaseme buna ziua, sper sa fi nimerit forumul, avand in vedere ca intrebarea mea are legatura cu o banca. am rugamintea sa-mi spuneti in ce conditii poate fi ... (vezi toată discuția)
Lipsa capital social tartoru2004 tartoru2004 Buan ziua, Am vazut ca a mai pus cineva pe forum intrebarea asta dar nu am vazut raspunsul si acum mi-am dat seama ca si eu sunt in aceeasi ... (vezi toată discuția)