avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... bunaa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

bunaa

este ok daca un angajat vinde o per,de pantofi desperecheati sa i se opreasca bani ptr aceasta greseala (nr diferite)ramanind in magazin o alta cutie descomplctata.ea amenintand ca merge la itm
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 16:09, 26 Octombrie 2012
codul munciiArt. 169. [reţinerile din salariu]
(1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
(3) În cazul pluralităţii de creditori ai salariatului va fi respectată următoarea ordine:
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire anaanuta anaanuta ce lege prevede ca sa nu se opreasca din salar mai mult de 50 la 100. poate institutia la care lucrez sa-mi opreasca 30 la 100 din salar pentru un titlu ... (vezi toată discuția)
Prioritate la poprirea pe salariu eugenio74 eugenio74 Am 3 popriri pe salariu, dar in acelasi timp trebuie sa platesc si pensie alimentara pentru copil, care a ramas la fosta sotie, care este suma ce imi poate fi ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin Alex1h Alex1h Bună ziua. Zilele trecute când tocmai făceam schimbul de tură într un magazin care vinde printre altele și telefoane, un individ a furat din magazin 2 ... (vezi toată discuția)