avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat trimis la cursuri dupa orele de program. Sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat trimis la cursuri dupa orele de program. Sunt ore suplimentare sau nu?

Buna ziua,

Un angajat are programul de lucru de la ora 9 la 17. De la ora 14 la 20 merge la cursuri, trimis de firma angajatoare. Orele de la 17 la 20 sunt considerate ca fiind ore suplimentare?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alina_f , utilizator 09:02, 26 Octombrie 2012
Buna ziua,
se poate face un act aditional cu clauza de formare profesionala, care sa cuprinda costurile cursului si sa se specifice ca salariatul respectiv este obligat sa presteze munca o perioada de timp ( se calculeaza in functie de costurile cursului ) in favoarea angajatorului, si nu poate avea initiativa incetarii contractului individual de munca. Nerespectarea acestei clauze obliga salariatul la suportarea cheltuielilor ocazionate cu formarea sa profesionala, proportional cu perioada nelucrata. Se poate si cum s-a spus mai sus acordarea de zile libere pt. orele care depasesc progr. de 8h/zi, dar este bine sa se faca de fiecare data un act aditional la cim cu clauza de formare profesionala, stiti vorba aceea "paza buna trece primejdia rea".
Probabil d-na care a pus intrebarea nu s-a mai confruntat cu o situatie asemanatoare si este de inteles.
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2012
lity, utilizator
Cred ca se face o confuzie referitor la munca suplimentara ... Munca prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal este considerata munca suplimentara.

Niciun articol de Codul Muncii nu prevede ca cursurile de formare profesionala efectuate dupa orele de program sunt considerate munca suplimentare ...
Va multumesc tuturor pentru raspunsurile date!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formare profesionala dupa serviciu mihaipreotescu mihaipreotescu Buna ziua! Institutia la care lucrez vrea sa ma trimita la un curs de formare profesionala, cu durata de 136 ore, dupa orele de program si fara scoatere din ... (vezi toată discuția)
Demisia - motiv imputabil conform contractului de munca mariusmures83 mariusmures83 Buna ziua, As avea o intrebare, legat de un contract individual de munca in care se stipuleaza \\\\" Salariatului ii revin in principal urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa dau banii inapoi? orlandobarbulescu orlandobarbulescu La firma unde lucrez, mi s-a spus ca ma vor promova in cateva functii cu atribuirea drepturilor salariale corespunzatoare cumului de functii. Am fost trimis ... (vezi toată discuția)