avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... actiune in cotencios pentru acordarea indemnizatiei ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

actiune in cotencios pentru acordarea indemnizatiei la gemeni

va rog sa ma ajutati cu o parere avizata! sunt consilier juridic novice si sunt in mare dilema.sora mea este mama de gemeni si am actionat in instanta directia muncii.deoarece aceasta(directia muncii) si-a schimbat denumirea ca urmare a procesului de restructurare, la primul termen reprezentantul directiei a invocat lipsa calitatii procesuale, indicandu-ne institutia care se ocupa in acest moment de plata indemnizatiilor.exceptia a fost admisa insa judecatoarea ne-a acordat un nou termen pentru a ne decide daca invocam exceptia de nelegalitate sau daca ne modificam cererea de judecata aratand institutia care are in acest moment calitate procesuala.va rog sa ma sfatuiti ce ar trebui facut in continuare si ce modalitate ar fi mai de succes in aceasta situatie
Cel mai recent răspuns: mioarachirila , utilizator 08:34, 12 Februarie 2009
CDruia a scris:

Exceptiile de nulitate se pot ridica in orice faza procesuala, chiar si in caile de atac.
..........................

Nu toate exceptiile de nulitate se pot ridica in orice faza procesuala ... de exemplu, nulitatea relativă se invocă numai la cererea părţii interesate a o invoca (art.108 alin.2 c.proc.civ.) şi numai până la prima zi de înfăţişare ce a urmat după această neregularitate şi înainte de ase pune concluzii în fond (art.108 alin.3 c.proc.civ.). Deci, nulitatea relativă trebuie să fie propusă în termenele şi condiţiile prevăzute de lege, altfel partea este decăzută, fiind prezumată că a renunţat la ea .
1. Reclamantul are obligatia procedurala sa indice instantei cu cine intelege sa se judece.
2. Exceptia de nelegalitate nu se uneste cu fondul. Cititi Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, inteleg din mesajul dvs. ca sunteti jurist.
elis a scris:

CDruia a scris:

Exceptiile de nulitate se pot ridica in orice faza procesuala, chiar si in caile de atac.
..........................

Nu toate exceptiile de nulitate se pot ridica in orice faza procesuala ... de exemplu, nulitatea relativă se invocă numai la cererea părţii interesate a o invoca (art.108 alin.2 c.proc.civ.) şi numai până la prima zi de înfăţişare ce a urmat după această neregularitate şi înainte de ase pune concluzii în fond (art.108 alin.3 c.proc.civ.). Deci, nulitatea relativă trebuie să fie propusă în termenele şi condiţiile prevăzute de lege, altfel partea este decăzută, fiind prezumată că a renunţat la ea .

Sanctiunea prevazuta la art. 108, alin(3) C.p.c. se refera doar la neregularitatile de procedura, nu si la motivele de nulitatate relativa incidente unui act administrativ.
va multumesc pentru informatiile transmise.apreciez ca desi probabil sunteti foarte ocupata, aveti timp si pentru forumisti.sunt noua pe forum si la fel de novice in domeniul juridic.pentru a afla raspuns la intrebarile mele am consultat si avocati care mi-au fost colegi, insa nu mi-au putut oferi un raspuns pertinent.astfel, sunt la al treilea termen de judecata.la primul termen directia muncii a invocat lipsa calitatii procesuale pasive.am modificat cererea introductiva si am chemat in judecata noua institutie. la termen, judecatoarea ,(pentru care am un respect maxim) mi-a pus in vedere daca invoc sau nu exceptia de nelegalitate.urmatorul termen este pe 19 februarie.cum ar treebui sa procedez?depun o actiune prin care sa invoc exceptia de nelegalitate?unde se solutioneaza?se solutioneaza odata cu fondul?va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc !mii de multumiri!
mioarachirila a scris:

daca invoc sau nu exceptia de nelegalitate.urmatorul termen este pe 19 februarie.cum ar treebui sa procedez?depun o actiune prin care sa invoc exceptia de nelegalitate?unde se solutioneaza?se solutioneaza odata cu fondul?va rog sa ma ajutati sa ma lamuresc !mii de multumiri!

1. Nu va mai trimit mesaj privat, raspund aici. Noroc ca primesc alertele, altfel n-as fi stiut cand v-am mai raspuns.
2. Sunteti pe rolul instantei de contencios administrativ, deci exceptia de nelegalitate o invocati in fata acestei instante, in scris, instanta care o va solutiona in regim de urgenta. Nu formulati o actiune noua, ci invocati exceptia printr-o precizare a actiunii aflate pe rol.
3. Daca exceptia de nelegalitate este invocata in legatura cu actul contestat, atunci instanta, pronuntandu-se asupra exceptiei, fie o va admite si va constata ca actul este de nelegal in conditiile art. 4 din Legea nr. 554/2004, fie o va respinge si va judeca pe fond cauza.
Mult succes!

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

Alte discuții în legătură

Exceptii si probe dupa interogatoriu adrianadamian2009 adrianadamian2009 Intrebare: In situatia in care la fond s-au administrat o parte din probe, dar reclamantul a solicitat interogatoriu si a fost admis, dupa interogatoriu se vor ... (vezi toată discuția)
Exceptia nulitatii recursului ContSters115121 ContSters115121 Imi puteti spune, va rog, care este cursul dezbaterilor in recurs, cand intimata invoca prin raspunsul la intampinare \"exceptia nulitatii recursului\"? Se ... (vezi toată discuția)
Nulitate expertiza?  Boncu Constantin Boncu Constantin Buna ziua, speta este urmatoarea : se face o expertiza contabila, la sediul expertului; expertul nu a notificat niciuna dintre parti, cu toate ca in ... (vezi toată discuția)