avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIERE INDIVIDUALA CF ART 65-67 DIN LEGEA 53/2003 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIERE INDIVIDUALA CF ART 65-67 DIN LEGEA 53/2003 - POT SA PLEC LA ALT LOC DE MUNCA INAINTE DE EXPIRAREA TERMENULUI DE PREAVIZ?

AM PRIMIT DECIZIA DE CONCEDIERE, CU PREAVIZUL DE 20 DE ZILE LUCRATOARE, ASA CUM ESTE PREVAZUT IN CODUL MUNCII. MI-AM GASIT SI UN ALT LOC DE MUNCA, UNDE AR AVEA NEVOIE DE MINE CAT MAI REPEDE, DAR PERIOADA DE PREAVIZ NU S-A TERMINAT. AM DREPTUL SA PLEC DE LA FOSTUL ANGAJATOR SAU SUNT OBLIGAT SA RAMAN PANA EXPIRA PREAVIZUL DAT DE ACESTA?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:31, 27 Octombrie 2012
ok, multumesc pt. sfaturi.
Eu unul cred ca va fi de acord cu desfacerea contractului de munca cu acordul partilor! In caz contrar, va fi obligat sa va plateasca salariile compensatorii!
Nu este obligat la plata salariile compensatorii , decat daca acest lucru este prevazut in ccm aplicabil angajatorului , in reg.intern al acestuia sau in c.i.m.
Da, asa este. Am discutat cu viitorul angajator si m-a sfatuit sa stau in preaviz. Si daca stau bine si ma gandesc, daca fostul angajator a facut abuz de art 65-67, eu de ce sa nu ii iau banii?!? Da, e prevazut si in contractul colectiv si in decizia de concediere plata unui salariu compensator si in plus, am semnat un acord ca renunt la cele 4 ore in care pot sa absentez si in schimb mi se vor plati dublu acele ore.
Acel acord in baza caruia renuntati la anumite drepturi este lovit de nulitate absoluta.... angajatorul era obligat sa va plateasca 8 ore/zi , chiar daca aveati dreptul sa absentati 4 ore/zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii samoila samoila am primit de la locul de munca o decizie de incetare a activitatii pe motive economice ,sunt obligat sa stau in preaviz sau nu ? (am avut contract pe per, ... (vezi toată discuția)
Preaviz restructurare post anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti in cazul restructurarii unui post, preavizul este de 20 zile lucratoare, dar daca salariatul este de acord, cu semnatura ... (vezi toată discuția)
Restructurarea postului Ariana032481 Ariana032481 Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie.....din motive total neintemeiate am fost anuntata ca mi s-a restructurat postul si mi s-a oferit alternativa unui ... (vezi toată discuția)