Buna ziua.In urma unei relatii a rezultat un copil (o fata).L-am recunoscut.Insa nu l-am trecut pe numele meu deoarece fosta nu a dorit acest lucru,iar eu nestiind care sunt drepturile mele ca tata,am acceptat sa ramana pe numele ei.
Acum imi cere pensie intretinere,prima infatisare fiind in luna februarie 2013.
intrebarile ar fi:
-pot cumva sa trec fetita pe numele meu?daca tot ai platesc pensie de intretinere as avea si eu aceasta "pretentie".
-trebuie sa imi angajez neaparat avocat pana la prima infatisare,sau o pot face si apoi?
-eu doresc sa se termine acest proces cat mai repede,care ar fii caile de urmat pt solutionarea cazului cat mai rapid?
-prima infatisare in ce consta?ce se intampla defapt la prima aparitie in fata judecatorului?
asa cum v-am spus, in cadrul actiunii introduse de mama copilului, dvs. puteti formula o cerere reconventionala avand ca obiect programul de vizitare a minorului.
... tinand cont de toate cate le-ati aratat in legatura cu caracterul mamei copilului, cu siguranta, la un anumit moment va va interzice chiar sa aveti legaturi personale cu copilul !
... asta daca nu aveti si o sentinta pronuntata in acest sens!
eu ne avand venituri (nu lucrez nicaieri) voi duce si un act de la primaria din care sa reiasa lucrul acesta.cum o sa imi calculeze pensia.stiu ca 25% din salariu minim pe economie care este 700 lei brut.dar am inteles ca se calculeaza din cel net,adica 530 lei.deci,25% din 700 lei sau din 530 lei?merci frumos
nu stiu cum calculeaza judecatorii aceasta pensie.pt ca am vazut ca unele persoane au fost obligate sa plateasca si 80,100,130 etc ceea ca este mai putin de 25%,,,si asta in acest an,nu cand salariul minim era mai mic