avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stabilire domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stabilire domiciliu minor

Buna ziua.am un copil de 3 ani cu fostul concubin,in prezent suntem in proces pt custodia copilului,prin ordonanta presedentiala s-a stabilit domiciliul minorului la mine pana la terminarea procesului.Nu am ramas in relatii bune cu fostul concubin deoarece el nu a vrut sa-mi dea copilul atunci cand i s-a stabilit domiciliul la mine,am apelat la un executor judecatoresc ca sa il pot lua,in prezent copilul se afla la mine.Fostul concubin are acum drept de vizita la domiciliul meu in fiecare zi 3 ore.Am o relatie cu altcineva,eu si copilul ne aflam in alt oras, lucrez si copilul merge la gradinita...i-am comunicat fostului concubin adresa la care stam dar nu vrea sa vina sa il vada aici unde stam acum,m-a amenintat ca imi face plangeri penale ceea ce a si facut am fost si am declarat si politiei adresa la care stam,ma ameninta ca o sa faca plangere ca am rapit copilul eu si prietenul meu.Acum vreau sa-mi fac buletin la adresa la care stam ca sa putem comunica si instantei domiciliul.E posibil sa pot pierde copilul din cauza ca am alta relatie si ca nu stau la domiciliu ca fostul concubin sa-si poata vizita copilul zi de zi?Sfatuiti-ma ce sa fac.
Va multumesc!!!!
Stimata doamna,
Domnul a cerut un program de vizita; Intrebare: Instanta a dat o hotarare in sensul celor descrise mai sus?
Daca aveti hotararea si sunteti in termen, puteti face apel.
Daca dansul doar a cerut in instanta si procesul este in derulare, dumneavoastra puteti cere, la randul dumneavoastra, tot ceea ce considerati ca e in interesul superior al copilului, si sa va argumentati cererea cu dovezi, martori, inclusiv evenimentul cu executorul judecatoresc.
In instanta, fiecare poate cere ceea ce isi doreste si functie de probele administrate, teoretic, instanta decide.
Dansul doar a cerut si procesul este in derulare.Va multumesc pentru raspuns!!!!
Dumneavoastra trebuie sa propuneti un program de vizita clar, concis, nu doar sa combateti cererile dansului.
Daca locuiti in alta localitate, puteti propune vizite mai rare, dar mai lungi ca durata; fiindca nu a vrut sa inapoieze copilul de bunavoie, a dat dovada de nerespectarea hotararilor judecatoresti, puteti cere vizita in prezenta mamei sau-de ce nu?-in prezenta unei autoritati competente; daca v-a agresat, daca este violent, puteti cere ca vizitele sa fie facute in spatiu public, nu la domiciliul minorului, fiindca domiciliul trebuie sa fie spatiul de siguranta al minorului; puteti propune ca, tinand cont de distanta, relatiile sa aiba loc si pe telefon, skype, aratati-va disponibilitatea de a ajuta copilul acesta foarte mic sa tina legatura cu tatal sau, fiindca el nu poate inca sa faca singur treburile acestea.
Deci, trebuie sa manifestati extrem de multa bunavointa, dar sa tineti cont de viata si rutina zilnica a minorului.
In tot ce scrieti, va veti referi strict la copil, la nevoile lui, la sanatatea lui, la programul lui...
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Ianuarie 2013
Martonze, utilizator
Da m-a agresat fizic are o plangere penala,ma agreseaza zilnic verbal prin sms-uri prin care ma ameninta ca o sa-l faca pe copil sa se scarbeasca de mine.am inregistrari prin care ma ameninta ca nu o sa-mi mai vad copilul niciodata.De cate ori suna sa vb cu copilul la tel ma jigneste si ii spune ca eu nu sunt o mama buna si de aceea nu i l-am mai dat la tel.Pot folosi aceste sms-uri si inregistrari in instanta ca probe?
Deci sms-urile le copiati si le depuneti sub forma de inscris. Eu cred ca si daca pozati textul si-l mariti, neaparat sa apara si expeditorul si data, puteti sa depuneti la dosar ca dovada.
Inregistrarile audio puteti sa le transcrieti si sa puneti la dosar un CD cu inregistrarea. Nu stiu daca le accepta la registratura, dar acolo, in plen, eu l-as pune pe masa judecatorului.
Din experienta, am constatat ca multi judecatori nici nu prea citesc dosarul, deci este important ca vocea dvs. sa se auda pe viu, prin dvs. sau prin avocat si prin gura martorilor.
Inregistrarea "nu o sa-mi vad copilul niciodata" este audio sau sms?
Este o dovada indubitabila, alaturi de evenimentul cu executorul judecatoresc, ca minorul nu este de luat in vizita fara insotitor. Trebuie neaparat sa accentuati acest aspect.

Alte discuții în legătură

Program vizitare copil 8 luni marevna marevna Imi puteti da, va rog, un exemplu de program de vizitare de catre tata pentru un bebelus de 8 luni in timpul sarbatorilor: Craciun, Revelion, Paste? (vezi toată discuția)
Drept de vizita ptr copil minor rokhsana rokhsana Buna ziua. Sunt căsătorită de 4 ani, iar soțul meu are un băiat de 10 ani pe care nu il poate vedea, deoarece fosta concubina nu il lasa. Am zis ... (vezi toată discuția)
Bună seara, sunt divorțată am un copil minor. in urma divorțului ... gaby_4you gaby_4you Bună seara, sunt divorțată am un copil minor. In urma divorțului am custodie comuna și domiciliu minorului este stabilit la mine. Menționez ca deși ... (vezi toată discuția)