Sfatuiti-ma va rog, sunt asociat intr-un SRL, 50%-50% cu inca o persoana (el e si administrator). El a acaparat singurul punct de lucru pe care il avem (covrigarie), angajatul(prieten bun cu el) ii da toti banii incasati lui... eu nu beneficiez de nimic, am investit bani, timp si el are toate beneficiile.
Vad ca au reusit sa ia si 3 amenzi... nu stiu de la cine... sunt neplatite, cam 8000 lei.
Vreau sa cer in instanta dizolvarea acestei firme, am inteles ca se poate daca exista neintelegeri grave intre asociati.
Vreau sa ies din firma, dar nici nu vreau ca asociatul meu sa beneficieze de pe urma ei, mi se pare absolut normal... eu am suportat 80% din investitie. Nu mai vreau nimic din firma, nici bani, nici bunuri... activele cumparate... nimic, vreau doar sa sistez existenta firmei.
Citarea unei societati se face la adresa sediului ei social, chiar daca este expirata. Ar fi o varianta, dizolvarea la cererea unei persoane interesate, insa daca afla de actiune? Incercati si asa, avand in vedere ca nu il intereseaza corespondenta pe care o primeste societatea este posibil sa nu observe derularea actiunii.
Nu exista temei legal pentru dizolvarea unei societati pentru ca nu are amenzi neplatite, insa, luati in considerare faptul ca societatea poate fi executata silit pentru neplata acestor amenzi. Luati in considerare faptul ca asociatii si administratorul pot raspunde in solidar cu societatea, art. 27 Cod procedura fiscala. Cumva trebuie sa rezolvati aceasta problema, tergiversarea ei nu face altceva decat agravarea situatiei.
Interventie moderator:
Stimate utilizator @sergiugrig, va rog sa nu mai deschideti mai multe topicuri cu acelasi subiect, respectiv aceeasi intrebare. Contravine regulamentului forumului punctul 3.3.
V-am sters topicul deschis in aceasta sectiune, cu aceeasi intrebare si v-am mutat aici raspunsul pe care l-ati primit acolo.
Orice intrebare pe care o aveti legata de subiectul dumneavoastra va rog sa o formulati in acest topic.
Va multumesc pentru intelegere
Lucian Huzum - moderator
"@faneatraian a scris:
cine este administratorul societatii?
Societatea cu raspundere limitata are o importanta componenta personala, din care decurge necesitatea ca asociatii sa conlucreze, sa fie implicati in procesul decizional, astfel incat esecul acestei conlucrari daca afecteaza negativ activitatea societatii, cu atat mai mult cu cat elementul sediului nu mai corespunde cu necesitatile actuale, par a fi de natura sa impiedice normala functionare a societatii.
In consecinta exista posibilitatea excluderii celuilalt asociat din firma pe cale judecatoreasca daca nu isi indeplineste sarcinile decizionale si refuza sa participe atunci cand este convocat.
Modalitatile de actionare in instanta trebuie discutate cu un consultant de specialitate sau cu un avocat.
ultima data editat de fanea traian vasile pe data de Vineri, 26 Octombrie 2012, 17:39"
Activitate suspendata
choco
Am un SRL impreuna cu un asociat strain ( cu care nu mai tin legatura), firma are momentan activitatea suspendata si de fapt nu am avut activitate deloc. Am ... (vezi toată discuția)