avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... incadrare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

incadrare

buna ziua.am un amic care e inculpat intr un proces penal art 208 alin 1-art 209 alin 1 lit a si g,este la prima fapta nu are cazier
care ar fi incadrareasau mai bine zis scapa de inchisoare?
Cel mai recent răspuns: kokobelo007 , utilizator 19:53, 31 Octombrie 2012
Prietenul dvs. a săvârşit infracţiunea de furt calificat, pedeapsa este de la 3 la 15 ani închisoare. Dacă nu are antecedente penale şi beneficiază şi de alte circumstanţe atenuante, poate primi minimul de pedeapsă , o pedeapsă cu suspendarea executării pedepsei sau chiar nu va fi tirmis în judcată .Poate să aleagă , în caz că se va emite rechizitoriu, să fie judecat pe procedura recunoşterii vinovăţiei, caz în care limitele de pedepasă vor fi reduse cu o treime.
Este important si faptul ca prietenul dvs sa repare paguba cauzata prin restituirea sau acoperirea prejudiciului.
firma a recuperat prejudiciul in totalitate dar in ordonanta scrie ca se constituie parte civila in proces
iar prejudiciul a fost de 14 989 lei spun ei ,el impreuna cu doi colegi au recunoscut tot inclusiv ca vroia sa valorifice fierul furat la un centru,
La cat este prejudiciul prima sansa ar fi la o pedeapsa cu executare.
Se poate insa si o pedeapsa cu suspendare daca va angajati avocat si veti fi aparat foarte bine.
da ... prejudiciul a fost umflat ... se poate cere o contra expertiza?

Alte discuții în legătură

L202/2010 si circumstantele atenuante ContSters170716 ContSters170716 Buna, Lansez si eu o dezbatere. Avand in vedere prevederile L 202/2010 in ceea ce priveste recunoasterea faptelor retinute in rechizitoriu, iar ca efect ... (vezi toată discuția)
Reducerea pedepsei cu o treime juganaru75 juganaru75 Am pe cineva condamnat pentru ucidere din culpa la trei ani cu executare. A recunoscut fapta dar nu a beneficiat decat de circumstante atenuante. Sentinta sa ... (vezi toată discuția)
Oug195/2002 ContSters280428 ContSters280428 Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: X a consumat alcool si ulterior s-a urcat in auto. Politia l-a oprit la o distanta de 20metri. i-a luat probe ... (vezi toată discuția)