avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu social fara activitate si platitor de TVA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu social fara activitate si platitor de TVA

Buna dimineata,

Imi deschid o firma. Sediul social este apartamentul in care locuiesc si vreau sa-l declar fara activitate. Vreau ca firma sa fie platitoare de TVA. Cei de la firma care-mi deschid societatea mi-au spus ca trebuie musai sa declar sediul social cu activitate pentru a ma declara platitor de TVA.

Nu e prima firma si am mai vorbit si cu niste prieteni care si-au deschis de curand si mi-au spus ca nu au avut problema asta. In plus, nu gasesc logic sa aiba vreo legatura conditia de platitor de TVA cu sediul social. Vreau sa deschid firma si sa fie platitoare de TVA, dar sediul social sa nu aiba activitate. In timp ce deschid punctul de lucru voi avea de achitat facturi (amenajare, mobilier, echipamente etc) si vreau sa-mi pot scade TVA-ul.

Ergo, pentru a fi platitor de TVA de la bun inceput trebuie sa-mi declar sediul social cu activitate sau se poate sa fie si fara activitate?
Cel mai recent răspuns: costy_ony , utilizator 18:50, 16 Aprilie 2013
Pana la urma se poate declara sediul social nelucrativ dar firma sa fie platitoare de tva? Daca o sa completez cu cateva coduri CAEN asta inseamna ca sediul are activitate. Nu as dori sa vina cineva la sediu nepoftit.

Multumesc,
Eu am depus documentatia necesara acum o saptamana adica in data de 08.04.2013 si azi am fost sa intreb daca a iesit certificatul in scor de TVA . spre surprinderea mea doamna de la ghiseu mi-a spus ca trebuie facut mai intai un control la sediu social si apoi se emite certificatul, in urma controlului ( firma este nou infiintata, nu desfasor activitate inca nici la sediu nici in alta parte, dar vreau ca prima factura pe care o emit sa fie cu tva). Acum problema este ca nu inteleg ce control sa faca deoarece nu desfasor activitate inca. Aveti idee daca pot face ceva sa grabesc procesul de emitere a certificatului?

Multumesc,
I.P.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare in scopuri de tva pentru srl-d bigionut bigionut Cum devin platitor de TVA? Mi-am infiintat un SRL-D (astazi 12.11.2012 mi-a iesit CUIul)si vreau sa-l fac platitor de TVA (vezi toată discuția)
Platitor de tva SLuiza SLuiza 1. Ce trebuie sa fac sa devin platitor de TVA? Mentionez ca doar ce mi-am infiintat firma si inca nu am inceput activitatea in domeniul ales (comert) caci nu ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri privind la noul cod fiscal Gabriel2xb Gabriel2xb Buna ziua, vreau sa fac o firma si am cateva intrebari la care as dori un raspuns. Cu noul Cod Fiscal impozitul pe locuinta este destul de mare si vreau sa ... (vezi toată discuția)