avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna cu probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna cu probleme

Buna seara. Va adresez o intrebare legata de problema mea in ceea ce priveste custodia comuna a unui minor de varsta de 4 ani. Instanta s-a pronuntat asupra deciziei din luna a 5-a a a.c, insa decizia nu a fost inca redactata si nu are caracter definitiv si irevocabil. A fost stabilit domiciuliul minorului la mama (eu) cu drept de vizitare ptr tata (care nu si-l onoreaza fiindca este plecat de 2 ani din tara). intrebarea mea este urm: curand o sa ma recasatoresc si ma voi muta in alt oras, la 400 de km, cum nu ma inteleg pe care amiabila cu tatal copilului asupra deciziilor in ceea ce priveste copilul nostru, ce anume ar trebui sa fac eu legal? ce sanse am in instanta daca vrea el copilul? (precizand ca moral nu mi se poate reprosa nm, doar daca e un "repros" ar fi acela ca decid sa-mi refac viata si acest lucru sper sa fie posibil, ca nu mi se pare normal daca esti parinte singur sa fii ingradit in viata personala doar ca "fostul" se opune, si asa nu am putut sa plec in afara tarii fiindca nu mi-a fost dat consimtamantul de a parasi tara cu copilul). va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns. va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters202285 , utilizator 22:33, 27 Octombrie 2012
Va puteti muta cu minorul insa daca va deschide proces va veti judeca din nou.
Este posibil ca nici sa nu deschida proces.
Daca va deschide proces probabil ca se va schimba programul de vizita.
va multumesc pentru raspuns. insa de aici pleaca alte 2 semne de intrebare: daca tatal doreste stabilirea domiciliului la el? care sunt sansele ca instanta sa-i dea aceasta cerinta in coul cod al familiei? si daca programul de vizitare este modificat... pe cheltuiala cui se v a plimba copilul nostru intre 2 orase ?
Nu cred ca va castiga el procesul daca ati castigat deja o data dvs.

Copilul va fi luat de la domiciliul dvs. si adus inapoi, ca regula.
Insa instanta poate decide sa se imparta cheltuielile referitoare la transportul copilului.
daca nu e in romania, nu are cum sa stabileasca domiciliul la el

in schimb tu trebuie sa notifici tatalui schimbarea de domciliul a copilului si und se gaseste acesta daca te cauta
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
ContSters202285, utilizator
De ce sa nu se poata stabili domiciliu la Tata daca nu se afla in Romania?
Parintele poate cere si asa ceva in justitie.

Alte discuții în legătură

Program vizita si schimbare domiciliu ContSters81546 ContSters81546 Buna ziua, Fostul meu sot a cerut sa vitizeze copilul in varsta de un an jumate, o data pe saptamana, 4 ore si sa il ia din prezenta mea. Copilul nu ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu copil marevna marevna Buna ziua. Am un copil minor de un an si jumatate si am avut proces cu tatal copilului, fostul partener. S-a stabilit domiciliul copilului la mine si el are ... (vezi toată discuția)
Domiciliul mamei și al minorului este la bunicii materni. ce poate face tatăl dacă mama, în perioada cursurilor universitare, are viză de reședință și locuiește singură în altă locație? ionutz72 ionutz72 Bună ziua. Prin decizie judecatoreasca domiciliul minorului (4ani) a fost stabilita la mama, adresa care coincide si cu cea a bunicilor. Mama a intrat la ... (vezi toată discuția)