avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna cu probleme
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna cu probleme

Buna seara. Va adresez o intrebare legata de problema mea in ceea ce priveste custodia comuna a unui minor de varsta de 4 ani. Instanta s-a pronuntat asupra deciziei din luna a 5-a a a.c, insa decizia nu a fost inca redactata si nu are caracter definitiv si irevocabil. A fost stabilit domiciuliul minorului la mama (eu) cu drept de vizitare ptr tata (care nu si-l onoreaza fiindca este plecat de 2 ani din tara). intrebarea mea este urm: curand o sa ma recasatoresc si ma voi muta in alt oras, la 400 de km, cum nu ma inteleg pe care amiabila cu tatal copilului asupra deciziilor in ceea ce priveste copilul nostru, ce anume ar trebui sa fac eu legal? ce sanse am in instanta daca vrea el copilul? (precizand ca moral nu mi se poate reprosa nm, doar daca e un "repros" ar fi acela ca decid sa-mi refac viata si acest lucru sper sa fie posibil, ca nu mi se pare normal daca esti parinte singur sa fii ingradit in viata personala doar ca "fostul" se opune, si asa nu am putut sa plec in afara tarii fiindca nu mi-a fost dat consimtamantul de a parasi tara cu copilul). va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns. va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters202285 , utilizator 22:33, 27 Octombrie 2012
Va multumesc pentru lamuriri. Voi stii ce am de facut si care sunt pasii ce trebuiesc urmati. Daca stiti si un avocat pe care sa mi-l recomandati ( experimentat, cu initiativa," guraliv si de prisos" ) va rog sa-mi lasati numele si datele lui de contact.
Robert_12 a scris:

De ce sa nu se poata stabili domiciliu la Tata daca nu se afla in Romania?
Parintele poate cere si asa ceva in justitie.


poate cere, dar daca nu sta el acasa cum poate sta copilul fara el?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizita si schimbare domiciliu ContSters81546 ContSters81546 Buna ziua, Fostul meu sot a cerut sa vitizeze copilul in varsta de un an jumate, o data pe saptamana, 4 ore si sa il ia din prezenta mea. Copilul nu ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu copil marevna marevna Buna ziua. Am un copil minor de un an si jumatate si am avut proces cu tatal copilului, fostul partener. S-a stabilit domiciliul copilului la mine si el are ... (vezi toată discuția)
Domiciliul mamei și al minorului este la bunicii materni. ce poate face tatăl dacă mama, în perioada cursurilor universitare, are viză de reședință și locuiește singură în altă locație? ionutz72 ionutz72 Bună ziua. Prin decizie judecatoreasca domiciliul minorului (4ani) a fost stabilita la mama, adresa care coincide si cu cea a bunicilor. Mama a intrat la ... (vezi toată discuția)