Buna ziua..Se poate face un contract de comodat in alt judet decat cel in care se afla persoanele care doresc sa faca un contract de comodat pentru un apartament sau este obligatoriul sa se faca in judetul de domiciliu? Din cate stiu eu un contract de comodat facut la avocat este mult mai ieftin dect un contract de comodat facut la notar.Este adevarat? Cu respect
Intradevar, nu este necesar nici notarul si nici avocatul.
Imprumutul de folosinta (numit si comodat) se poate incheia si din doua vorbe si-o predare (fara hartie si fara ...stampila pe timbru!) Bunaoara, azi-noapte i-am dat vecinului vreo doua scaune si doua carafe, spre a se folosi de ele ca n-aveau destule, si a zis ca mi le va restitui cand s-or trezi :) ... dupa ora de vara sau asta schimbata de iarna. (Unii uita ca si acesta este un contract de comodat, ca s-a perfectat prin simpla predare de cand hăul, fara sa fie trebuinta de vreun inscris, si, bolnavi de stampila pe timbru, incep sa pretinda tot soiul de aberatii).
TOTUSI, in ceea ce priveste obligatia de restituire, contractul de comodat incheiat in forma autentica sau prin inscris sub semnatura privata cu data certaconstituie titlu executoriu, in conditiile legii, in cazul incetarii prin decesul comodatarului sau prin expirarea termenului. (art 2157 NCC).
Din aceasta pricina, cand este vorba de un imobil, ar fi preferabil (zic preferabil, nu obligatoriu) un contract incheiat la notar sau avocat.
Titlul executoriu
apeiron2
Rog sa ma ajute cineva. Am incheiat un contract de imprumut de consumatie( o suma de bani) sub semnatura privata . Ce sanse am sa-mi recuperez banii.Acest ... (vezi toată discuția)