Parintii mei divorteaza. Tata are pe una de circa 10 ani. La inceput i-a jurat mamei ca nu va mai avea vreo tangenta cu ea si ca a incheiat totul definitiv. Insa mama asa a crezut, a avut incredere in el. Tata tot a inselat-o pe mama, am fost la mare doar eu cu el si acolo s-a intalnit cu aceasta femeie de fata cu mine. Eu am tinut sa nu ii spun mamei mele pentru ca tata in familie se purta normal. Eu am 17 ani, la mare i-am gasit dezbracati in pat dormind si multe altele. Acum tocmai i-am spus mamei. Aceasta mi-a aratat ca are fotografii cu el cand se pupa cu aceea doamna, de acum 10 ani. Ai mei au facut gaj apartamentul pentru o suma de 8 mii de euro, care este platita in fiecare luna cu cate 7-8 milioane. Mama nu are serviciu, tata ia insa 22 de milioane (incluzand bonurile de masa). Tata cand eram mic a batut-o foarte rau pe mama, uneori ma batea si pe mine de ne lasa semne. In aceea perioada (cand eu eram in clasa a 4a si el era tot cu aceasta doamna), mama a vrut sa dea divort de el, dar atunci el a promis ca se va schimba tot si i s-a mai dat o sansa. In timp, el a fost mereu agresiv, dadea mereu cu pumnii in masa, incepuse sa bea si facea scandal etc. Acum el vrea sa facem apartamentul jumate jumate fiecare sa ia si el o parte din bani. Urmand ca noi sa nu avem unde sa stam (eu cu mama.) (el inca umbla cu aceea doamna; in divort este si ea cu barbatul ei, avand si 2 fete). De multe ori ne-a amenintat ca se omoara, chiar a plecat 2 nopti de acasa undeva pe camp (asa sustine el) ca sa isi puna "liniste in ganduri". Nu stiu ce sa mai fac, am 17 ani sunt in clasa a11a si mama este distrusa. As dorii un sfat, poate sa ne ia apartamentul? Ce este de facut? Mama va baga divort in cele din urma.
Situatia e destul de proasta din cauza ca mama nu are de munca din mai multe pct de vedere- ca nu poate face dovada ca te poate intretine daca vrei sa ramai cu dansa; daca tatal decide sa nu mai plateasca acel credit se va ajunge la executarea silita a casei, daca mama vrea ca la partaj sa-i fie atribuita casa, va trebui sa aiba bani sa plateasca sulta tatalui, altfel tot la executare silita se ajunge.
Situatia mamei nu e usoara nici acum, dar poate fi si mai grea in urma divortului daca nu are cine s-o ajute.
mama vrea sa isi ia de serviciu, isi cauta momentan. avem prieteni cine sa ne ajute. Noi putem sa dovedim usor ca el are pe altcineva si in timp ce va incepe procesul. Acest fapt va duce la pierderea lui la tot, apartament si masina (masina pe numele lui mama, dar el o conduce). Si ideea care este, sa facem acest fapt si banii de trebuie sa mi-i de-a el mie ca pensie alimentara sa fie virati la banca de catre el. Se poate sa se ia o asa decizie ?
Asta cu pensia nu e o problema, se va stabili sa va plateasca pana in 25% din venituri si i se va pune poprire pe salariu.
Problema e ca nu pierde dreptul de proprietate pt ca v-a inselat mama, aici gresiti. El va avea dreptul la jumatate din casa si masina, iar din credit.. i se " cuvine " si mamei jumatate daca banii au fost cheltuiti la comun.
Partaj, nedreptati
kuky666
Buna seara, tatal meu este in partaj cu mama mea care ne-a abandonat cand am fost mai mici ( pe mine si fratele meu ), si acuma se trezeste ca vrea bani din ... (vezi toată discuția)