avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... interdictia de a dovedi cu martori impotriva unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

interdictia de a dovedi cu martori impotriva unui inscris

Aveti idee daca articolul 1191 din vechiul cod civil a fost transpus in sistemul noului cod? Sau mai exista o reglementare asemanatoare pe care sa ne putem baza in practica de acum inainte?

Art. 1191

(1)Dovada actelor juridice al căror obiect are o valoare ce depăşeşte suma de 250 lei, chiar pentru depozit voluntar, nu se poate face decât sau prin act autentic, sau prin act sub semnătură privată.

(2)Nu se va primi niciodată o dovadă prin martori, în contra sau peste ceea ce cuprinde actul, nici despre ceea ce se pretinde că s-ar fi zis înaintea, la timpul sau în urma confecţionării actului, chiar cu privire la o sumă sau valoare ce nu depăşeşte 250 lei.

(3)Părţile însă pot conveni ca şi în cazurile arătate mai sus să se poată face dovada cu martori, dacă aceasta priveşte drepturi de care ele pot să dispună.

Alte discuții în legătură

Mostenire contract rudipandur rudipandur buna, am si eu o nelamurire legat de un contract intre doua persoane fizice neautorizate acum 4 ani ,o persoana a luat un imprumut de la o alta persoana, ei ... (vezi toată discuția)
Nu vrea sa-mi mai faca contract de vanzare cumparare andreee andreee Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. Anul trecut am cumparat o masina de la sotia varului meu, am achitat-o integral dar nu am nicio chitanta pt ca ... (vezi toată discuția)
Sanse recuperare bani...?? monalisaalina monalisaalina Buna seara,as dori o parere avizata,un sfat,daca imprumutul cu o suma considerabila....s-a facut fara acte ,as avea castig in instanta doar cu martori?exista ... (vezi toată discuția)