avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nu vrea sa-mi mai faca contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nu vrea sa-mi mai faca contract de vanzare cumparare

Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati cu un sfat. Anul trecut am cumparat o masina de la sotia varului meu, am achitat-o integral dar nu am nicio chitanta pt ca s-a mers pe incredere...........doar suntem neamuri. Acum ei sunt in divort si ea nu mai vrea sa imi faca contractul de vanzare- cumparare, imi spune ca daca vrea se duce la politie si spune ca mi-a imprumutat-o iar acum nu vreau sa i-o mai returnez. Ce pot face in cazul acesta? Exista o gramada de martori care sa probeze cele spuse de mine. Va rog ajutati-ma urgent cu un raspuns.
Cel mai recent răspuns: andreee , utilizator 15:47, 6 Septembrie 2011
Cum s-a facut plata? Aveti vreo dovada ca ati scos o suma mare de bani de la banca sau pentru un virament bancar in contul doamnei?

Contractul privind bunul mobil-autoturism este valabil prin simplul consimtamant al partilor, nefiind ceruta forma sa scrisa, insa exista dificultati privind probarea/dovedirea lui.

Martorii nu va ajuta prea mult.

Art. 1191. Codul civil: Dovada actelor juridice al cãror obiect are o valoare ce depãseste suma de 250 lei (vechi), chiar pentru depozit voluntar, nu se poate face decât sau prin act autentic, sau prin act sub semnãturã privatã.
Nu se va primi niciodatã o dovadã prin martori, în contra sau peste ceea ce cuprinde actul, nici despre ceea ce se pretinde cã s-ar fi zis înaintea, la timpul sau în urma confectionãrii actului, chiar cu privire la o sumã sau valoare ce nu depãseste 250 lei.
Pãrtile însã pot conveni ca si în cazurile arãtate mai sus sã se poatã face dovada cu martori, dacã aceasta priveste drepturi de care ele pot sã dispunã
Plata a fost facuta pe incredere........ Va multumesc pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interdictia de a dovedi cu martori impotriva unui inscris the_pandemic the_pandemic Aveti idee daca articolul 1191 din vechiul cod civil a fost transpus in sistemul noului cod? Sau mai exista o reglementare asemanatoare pe care sa ne putem ... (vezi toată discuția)
Memoriu in legatura cu o declaratie a unei persoane ce a abuzat de incredere georgeth georgeth buna seara o cunostinta a primit vizita unor politisti acasa in urma cu 4 ani intrebind-o de unde a avut bani sa isi cumpere o masina la zero km, ea era ... (vezi toată discuția)
Chitanta AdrianZ AdrianZ Buna ziua, As dori sa aflu ce se intampla in cazul in care un agent de vanzari angajat al firmei X are o clienta care pretinde ca a facut o plata dar nu are ... (vezi toată discuția)