avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... perioada lucrata legal in strainatate mentionata in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

perioada lucrata legal in strainatate mentionata in cartea de munca

Buna ziua!

Am lucrat legal, cu contract de munca si platirea taxelor, 1 an in Grecia (2007-2008) si 3 ani si jumatate in Irlanda (2008-2012). Am scrisori de referinta care atesta postul pe care am fost angajat si perioada, din partea ambelor firme. As dori sa stiu daca se poate ca aceste perioade sa fie trecute si in cartea de munca a.i sa nu mai apara un gol acolo pentru perioada 2007-2012. Daca este posibil va rog sa imi spuneti cui trebuie sa ma adresez si ce demers/acte trebuie sa intreprind?

Cu multumiri,
Sorin C.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:05, 24 Iunie 2014
Formularul E207 se depune la Casa de pensii cand va veti pensiona.

Ceea ce spuneti dvs este cu totul eronat cu ce v-am spus eu . Anii de munca lucrati in statele membre UE se iau in considerare la pensie.
Vechimea in munca este recunoscuta numai daca la nivel de angajator este reglementat asa ceva.
La nivel de angajator? Eu sunt bugetar, lucrez la Univ. Politehnica din Bucuresti. Oare vechimea in munca la bugetari o fi recunoscuta?
Conform art.11 alin.5 din Legea nr.284/2010, pentru acordarea gradatiei corespunzatoare transei de vechime in munca, angajatorul va lua in considerare integral si perioadele lucrate anterior in alte domenii de activitate decat cele bugetare.
ok, atunci trebuie sa duc direct la Politehnica, la Resurse umane, acele adeverinte care atesta ca am lucrat in Grecia respectiv Irlanda, sau trebuie sa trec mai intai pe la Ministerul Muncii? Se stie cum se joaca acest ping-pong - cind te duci intr-o parte esti trimis in alta si tot asa pina nu mai stii nimic. Deci va rog sa imi spuneti, conform legii, unde trebuie sa duc adeverintele, la actualul loc de munca?
Acele adeverinte se duc la angajator , nu are nicio legatura Ministerul Muncii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechimea din spania in cartea de munca in românia Nicol1978 Nicol1978 Buna dimineața, as dori sa știu de ce acte am nevoie in România si unde trebuie depuse pentru a demonstra vechimea in munca din Spania ținând cont ca am ... (vezi toată discuția)
Transfer vechime din strainatate nelli nelli Ce documente trebuie sa cer din strainatate ( IRLANDA ) pentru a mi se inregistra in cartea de munca vechimea rezultata in urma a 4 ani lucrati acolo? Am ... (vezi toată discuția)
Anii lucrați în ue pot fi recunoscuți și luați în considerare ca spor de vechime la o firmă din românia? Just-drept Just-drept Un roman daca a lucrat in afara, in zona U.E. timp de 6 ani, apoi s-a intors in Romania si si-a gasit un job la o firma, cum poate sa faca in asa fel ca ... (vezi toată discuția)