avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale 2 asociati- decizie schimbare sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

2 asociati- decizie schimbare sediu social

Buna ziua,

Sunt 2 asociati in SRL, unul fiind si administrator. Sediul social este expirat de 1 an.

Cum poate asociatul care este si administrator(asociat 1) schimba sediul social? Nu mai exista comunicare intre asociati, asociatul 2 nu vrea sa semneze AGA.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sergiugrig , utilizator 15:56, 29 Octombrie 2012
Poate ne dati si procentele detinute in firma si cum ati decis prin actul constitutiv sa votati diverse modificari ale actului constitutiv.
Procente 50-50, pteri egale, mai jos detaliat actul constitutiv.

Multumesc.

CAPITOLUL VI - Adunarea Generala
Art.11. Adunarea Generala a Asociatilor este organul de conducere al societatii comerciale. Adunarea Generala este legal constituita si adopta hotarari valabile cu cvorumul si majoritatea prevazute de Legea nr. 31/1990 republicata.
Adunarile Generale ale Asociatilor au, potrivit legii, urmatoarele atributii principale:
a) aleg administratorii si cenzorii societatii, ii descarca de gestiune si ii revoca;
b) stabilesc indemnizatia si garantia administratorilor si a cenzorilor;
c) analizeaza si se pronunta asupra gestiunii administratorilor;
d) aproba bugetul de venituri si cheltuieli si programul de activitate pe exercitiul viitor;
e) aproba bilantul contabil, contul de profit si pierderi si repartizarea beneficiilor;
f) hotarasc cu privire la contractarea de imprumuturi bancare;
g) hotarasc infiintarea si desfiintarea de sucursale, filiale si agentii, depozite, unitati de desfacere, si orice alte sedii secundare, in conditiile legii;
h) aproba orice modificare a Actului constitutiv;
i) adopta oricare alta hotarare pentru care este ceruta aprobarea Adunarii Generale.
Adunarea Generala a a Asociatilor va fi convocata de administratori ori de cate ori va fi nevoie, in conformitate cu dispozitiile Actului constitutiv, cu cel putin 5 zile inainte de data stabilita, prin telefon, fax sau scrisoare simpla.
Cel putin de odata pe an, Adunarea Generala a Asociatilor va fi convocata pentru analiza si aprobarea bilantului contabil si contului de profit si pierderi.
CAPITOLUL VII - Administrarea, reprezentarea si controlul societatii
Art.12. Societatea este administrata si reprezentata de catre ambii asociati, cu puteri decizionale egale. Administratorul poate delega o parte din atributiunile sale, ocazional,temporar sau permanent celorlalti asociati.
Administratorul societatii are puterile si raspunderile prevazute de Legea nr.31/1990,republicata, si cele stabilite de Adunarea Generala a asociatilor.
Art.13. Gestiunea societatii este controlata de asociatii desemnati de Adunarea Generala.
Din pacate solutii imediate si facile nu sunt la asemenea procente. In plus daca asociatul nu doreste continuarea activitatii societatii, caci sediu expirat este un motiv "serios" de dizolvare a societatii, nu mai aveti ce-i face. Poate doar sa-l intrebati daca nu doreste sa va vanda d-voastra partile lui sociale.
Va multumesc pentru raspuns.

Eu sunt asociatul care nu vrea sa semneze AGA, administratorul, dragul meu asociat, a adunat datorii la stat in jur de 8000 RON. Nu doresc continuarea acestei situatii... Safatuiti-ma va rog cum pot obtine dizolvarea societatii.

Va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare profit societate BBADIE BBADIE Buna seara , Sunt actionar la un SRL si detin 30% din capitalul social .Nu am fost convocat si deci nu am semnat o hotarare AGA de repartizare a profitului ... (vezi toată discuția)
Act constitutiv srl cu 2 asociati ioanaraluka ioanaraluka Buna ziua! Va rog mult, ma puteti cumva ajuta si pe mine cu un model de act constitutiv pentru un SRL cu 2 asociati? (vezi toată discuția)
Convocare aga dumilor dumilor Buna ziua! Asociatul majoritar poate convoca aga? Administratorul societatii nu a convocat aga pentru aprobarea bilantului, cerand doar semnarea lui de catre ... (vezi toată discuția)