avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... se poate solicita instantei expertiza psihiatrica a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

se poate solicita instantei expertiza psihiatrica a celuilalt parinte

?
intr-un proces de divort si incredintare minor, motivat de urmatoarele:

- agresivitate si impulsivitate crescuta (pana acum, fata de sotie); exista mai multe certificate medico-legale si chiar un proces penal pe rol
- cu ocazia unor violente, sotia l-a scutit de internari la Psihiatrie - cand a fost intrebata de politie , daca doreste internarea sa )
- tulburari de comportament + instabilitate emotionala ... prezinta un profil psihologic cu probleme ...
- dependenta de pornografie si prostitutie
- iresponsabilitate paterna (si nu numai) si abandonul de familie ( nu-l cauta pe copil, nu se implica absolut deloc in cresterea sa, dar in fata instantei si autoritatilor pozeaza ...)
- ura, razbunare, amenintari fata de sotie
- cazurile extreme, mediatizate, de tati instabili emotionali care le-au facut rau propriilor copii, pt. a-si pedepsi fosta sotie.... !!!

deoarece am cerut ca VIZITELE MINORULUI SA SE FACA la domiciliul minorului & IN PREZENTA MAMEI minorului??
De cerut, puteti cere orice, instanta aproba sau nu probatiunea.
Am inteles ca in civil, nu prea se acorda aceasta proba, relevante pot fi doar internari sau tratamente anterioare psihiatrice, dovedite cu inscrisuri.
Puteti cere o evaluare psihologica a tatalui, mai ales daca aveti dovezi in sensul unor antecedente sau ati facut deja probe din care sa reiasa comportamentul descris anterior.

Se admit astfel de probe daca sunt temeinic motivate. Nu vad de ce tatal ar refuza o astfel de evaluare daca considera ca totul este ok.

O evaluare a minorului alaturi de ambii parinti/cu fiecare separat ar trebui de asemenea facuta pt a se putea observa comportamentul copilului in prezenta tatalui. Numai in acest fel se poate observa daca copilul dezvolta o anxietate in prezenta tatalui si daca este necesara prezenta mamei langa el.
in cazul unei expertize psihologice judiciare viciate emisa de expertul psiholog desemnat ce se poate face? daca instanta dispune expertiza psihiatrica a ambilor parinti aceasta ce presupene?
Ultima modificare: Duminică, 29 Mai 2022
sara23, utilizator
Contestaţi şi în instanţă, şi la Colegiul psihologilor din Romania raportul expertizei psihologice.Să ştiţi că aveaţi dreptul la un psiholog parte, adică unul plătit de dvs. pentru a asista la expertiza propriu-zisă.
Expertiza psihiatrică se face la un serviciu de medicină legală, de către o comisie formată din medici legişti şi medici psihiatri, care examinează starea dvs, psihică în momentul examinării şi dacă reprezentaţi pericol public. De obicei, sunt expertizaţi infractorii, ca să se constate dacă au avut discernământ în momentul înfăptuirii infracţiunii şi persoanele în vârstă, cu ocazia unor contracte de întreţinere sau de vânzare-cumpărare imobile, pentru a se constata dacă au discernământ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata psihopat are drept de vizita copil minor? 18071977 18071977 buna ziua am o intrebare: in cazul in care divortul este pronuntat iar programul de vizita pentru un copil minor este deja stabilit in urma unui acord de ... (vezi toată discuția)
Suport psihologic VaidaMaria VaidaMaria Dupa divort, sotul si-a gasit repede o viitoare sotie pe care i-a prezentat-o si celui mic.Acesta insa se preface ca o place de frica tatalui. Copilul are inca ... (vezi toată discuția)
Tatal va vrea custodia- o poate obtine? sara0202 sara0202 Buna ziua, dupa o casatorie de aproximativ 4 ani jumatate, suntem foarte aproape de punctul de a divorta. Vina este a amandurora, insa din punctul meu de ... (vezi toată discuția)