avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inregistrare contract inchiriere la ANAF de catre mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inregistrare contract inchiriere la ANAF de catre mai multi copropietari

Buna ziua,
Parintii mei au cumparat un apartament pe care l-au inchiriat, in baza unui contract de inchiriere, inregistrat si la fisc. Intre timp mama a decedat si acum suntem trei copropietari: eu, sora si tatal meu. Contractul a expirat si trebuie facut un nou contract care trebuie inregistrat la ANAF. Atat eu cat si sora mea nu avem pretentii la chirie. Cei de la ANAF au spus ca la inregistrarea contractului la ei in vederea stabilirii impozitului trebuie sa ne prezentam toti trei + chiriasii. Ce trebuie facut astfel incat beneficiarul chiriei sa fie doar tatal meu. Implicit impozitul pe chirie sa fie achitat numai de el si declaratia privind venituri din cedarea folosintei sa fie intocmita numai de el.
Va multumesc,
Flori Dobrica

Alte discuții în legătură

Contractul de inchiriere Iness01 Iness01 Daca locuinta se afla in Bacau, contractul de inchiriere trebuie facut obligatoriu in Bacau sau se poate incheia si in Bucuresti? Se incheie la finante sau la ... (vezi toată discuția)
A aparut o lege cu scutirea de impozit pe perioada reducerii chiriei cu cel putin 30%? dodoambra dodoambra Buna ziua Anul trecut am optinut venituri din chirie. Datorita pandemiei, in acord cu chiriasul, am redus chiria cu 50% pe luna. Am facut act aditional la ... (vezi toată discuția)
Validitatea unui contract de inchiriere AntoniaF AntoniaF Buna. Sper ca puteti sa imi spuneti care este validitatea unui contract de inchiriere a unui apartament scris de mana in situatia in care proprietarii nu vor ... (vezi toată discuția)