avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum sa castig custodia fetitei?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum sa castig custodia fetitei?

Buna seara
Sunt casatorita de 5 ani si am o fetita de 5 ani.
As vrea sa divortez pentru ca nu ne mai intelegem de foarte mult timp cu sotul meu si avem foarte multe certuri,acum 2 ani si o palma mio dat(cu fetia in brate eram)dar nu l-am parasit nici atunci pentru ca nu aveam unde ma muta si nici posibilitatea de a ma intretine cu fetita pentru ca nu aveam servici.
Dar acuma din fericire de 4 luni de zile sunt la lucru in Anglia (la tatal meu)
Fetia e in grija mamei mele.
Tinem legatura cu sotul meu incontinuare,el merge si la fetita in vizita in fiecare duminica.
Eu as vre sa o aduc aici pe fetita si dupa sa divortez.
Eu am acordu lui de a scoate fetita din tara ( facut la notar public) dar expira pe 30/01/2013.ce se intampla daca nu ma mai intorc cu fetita in tara? Permite legea sa o cresc si so educ in afara tari? Pentru ca nu ma aici as avea posibilitatea pentru a cresterea fetitei.
Ce sanse as avea sa castig custodia fetitei?(intro cearta el o zis ca fetita va ramane la mine si el nu ma in vizita osa vina la ea)mentionez ca el nu are loc de munca legal(nu e angajat) si sta in chirie.
Sa astept sa divorteze el?
Ar putea sa interzica sa o aduc langa mine pe fetita si so cresc aici?
Cum ar vizita o pe fetita?
Astep raspunsu dmn
Va multumesc anticipat

Trebuie sa veniti cu copilul in tara pentru ca altfel va puteti pierde dreptul si sa aveti probleme care sa le rezolvati in ani de zile.

Daca nu sunteti in tara si va judecati foarte probabil ca veti pierde procesul daca nu veti avea un avocat loial, bun profesionist si care sa isi faca timp pentru a va apara.

De regula, parintele aflat in tara are prima sansa in aceste procese.
Dar eu nu inteleg legile astea,de ce are el prima sansa?nu e capabil sa se intretina singur,cum sa mai intretina si un copil?
Eu nu ma aici am posibilitatea de a o intretine pe fetita.
Atunci cum ar fi cel mai bine sa divortez?sa ma duc acasa (unde nu am loc de munca si nici unde locui)?
Vreau sa ofer o copilarie frumuoasa,linistita si fericita pentru fica mea.vreau sa i ofer tot binele din lumea asta,dar nu stiu cum sa fac sa i fie bine???
Ajutatima va rog din suflet
Regula instituita prin Noul Cod Civil este ca , dupa divort, autoritatea parinteasca revine in comun ambilor parinti.
Daca exista motive intemeiate, avand in vedere interesul superior al copiilor, instanta hotaraste ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre unul dintre parinti.

La stabilirea masurii de incredintare a copilului, instanta are in vedere interesul superior al acestuia, notiune care vizeaza un intreg context situational, respectiv imprejurari privind varsta si sexul copilului , opiniile si preferintele copilului, relatia dintre copil si fiecare dintre cei doi soti., posibilitatile materiale si moralitatea parintilor, orice forma de violenta in familie .

In procesul de incredintare minori va trebui sa dovediti faptul ca le puteti oferi copiilor dvs. toate conditiile necesare dezvoltarii corespunzatoare sub aspect material, moral si afectiv.
Este recomandabil ca, inainte a promova cererea de incredintare , sa va clarificati si situatia locativa .

Succes.

Ultima modificare: Marți, 30 Octombrie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
va multumesc mult pentru raspunsuri
sper cat mai repede sa pot rezolva problema asta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon Izabella  alexandra Izabella alexandra Fosta concubina a plecat cu fetita noastra fara sa stiu. M-a abandonat complet. Ce pot face? Ea acum vrea sa ma dea in judecata pt pensie alimentara. Eu ... (vezi toată discuția)
Domiciliul minorului in ue dana_14_cdh dana_14_cdh Buna ziua! Eu si sotu meu suntem domiciliati in Belgia. Sotul meu, are din prima casatorie, o fetita in varsta de 8 ani care i-a fost incredintata spre ... (vezi toată discuția)
Obtinere custodie firanc firanc buna,sunt divortat de 2 ani si am o fetita.avem custodie comuna cu drept de vizita al mamei .mama fetitei plecata de un an in italia.de 2 luni nu mai plateste ... (vezi toată discuția)