avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Greseala sau noua gramatica?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Greseala sau noua gramatica?

Buna ziua,
Doresc sa adresez si eu o intrebare pentru cunoscatori. Numele tataluimeu este scris cu A si numele meu a ost scris cu I <Ceausescu stabilise ca doar RomAnia sa se scrie cu I din A >. Am sa am probleme ca unic urmas de drept cand va fi momentul <sa dea Dumnezeu sa ie cat mai departat momentul>.
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:05, 23 Noiembrie 2012
Daca
- in certificatul dvs. de nastere numele tatalui este scris cu  iar numele dvs. cu Î
- in buletin / cartea sa de identitate tatal are numele scris cu Â
- in cartea dvs. de identitate numele va este cu Î
in opinia mea nu veti avea probleme.
Sa cautati, sa gasiti si sa pastrati cu sfintenie (corectitudine) actele de stare civila ale parintilor : certificate de nastere, casatorie si/sau deces.

Diacritica diferita in/existenta pe o litera nu schimba cuvantul.
Schimbarea unei litere ( I in A, sau invers), avand diacritica identica atat lui I cat si lui A este nu numai disconfort, dar si negatie probabila a descendentei.
Greseli si erori/omisiuni materiale au existat si vor exista.

Argumentele forte ale dumneavoastra sunt: certificatul de nastere propriu si actele de stare civila ale parintilor.
Conform legii de stare civila si dvs. puteti solicita eliberarea actelor de stare civila cu Î din  . Conditia este ca ulterior nu mai puteti solicita certificate din nou cu Î, din moment ce ati solicitat inscrierea cu Â. Este de preferat sa aveti inscris in acte numele la fel ca al tatalui dvs. ,intrucat in caz de deces notarul poate sa va refuze participarea la deschiderea succesiunii.
Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2012
Justitiarul711, utilizator
Dupa cum vi s-a spus si aici, nu veti avea probleme:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume de familie scris gresit ioanaDD ioanaDD buna ziua.Numele de familia al tatalui meu este cu A,iar al meu este cu I,au gresit o litera.In caz de o mostenire sau acte,ceva, poate fi vreo problema? (vezi toată discuția)
Nume gresit in buletin mgeorgiana mgeorgiana Buna ziua, Speta e urmatoarea, in certificatul de nastere al sotului este trecut numele fara diacritice, in buletin in schimb cu diacritice. Exista un ... (vezi toată discuția)
A sau i in nume? peugen68 peugen68 A sau I in numele de familie? Buna ziua, numele meu este PIRVULESCU iar al tatalui meu este PARVULESCU. Tatal nascut in 1939 iar eu in 1968. Asta a fost ... (vezi toată discuția)