avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare CIM - salariat decedat in timpul CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare CIM - salariat decedat in timpul CM

Un salariat care avea concediu medical (cancer) de la 01 oct. 2012 la 31 oct. 2012 a decedat la data de 22 oct. 2012 (seara). Cei de la departam. resurse umane vor sa faca decizia de incetare a contractului de munca cu data de 22.10.2012 conform prev. art. 56 (1) lit. a din Codul muncii. Insa in Normele la OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate la art. 79 lit. a) scrie ca "Plata indemnizatiilor inceteaza incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul a decedat."
Cum trebuie procedat corect? Pana la ce data calculez indemnizatia de concediu medical?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:58, 31 Octombrie 2012
Salariatul este indreptatit sa primeasca c/v muncii sale pentru ziua respectiva, chiar daca a decedat ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariata in concediu maternitate - societate in dizolvare Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Am o salariata aflata in concediu prenatal. Asociatii doresc dizolvarea voluntara a firmei, ca urmare a faptului ca firma nu mai poate functiona ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ContSters329143 ContSters329143 Buna ziua! Cum se mai poate inceta un contract care a fost suspendat pentru concediu crestere copil iar intre timp firma a fost radiata din iunie 2016?:(( (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o salariata suspendata in cic, pana pe data de ... alkasalarizare alkasalarizare Buna ziua, Am o salariata suspendata in CIC, pana pe data de 01.03.2024 si incepand cu 05.01.2024 societatea la care este angajata se dizolva . Va rog ... (vezi toată discuția)