avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere Magistratura ianuarie 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere Magistratura ianuarie 2013

Oare se mai sustine o sesiune pentru cei cu vechime 5 ani in cursul lunii februarie 2013, dupa cum tot circula zvonuri?
Parerea mea este ca e insuficient sa mergi doar pe Cod, eu nu cred ca as putea sa fac toate conexiunile doar pe citind codul mai ales ca sunt multe chestii noi. Eu merg pe Boroi ( civilul de 1, editia a doua), institutiile lui Boroi, Stanciulescu, Lupascu pt familiei. La dr reale nu am nicio carte. Adica am doar cartea cu Institutiile care nu acopera tot dar acolo ma gandesc sa merg pe cod si cartile vechi, comparativ. Am si Vasilescu si Pop insa nu stiu in ce masura le voi folosi pt ca se contrazic cu Boroi. Adica am invatat de ex efectele c sinalagmatice si sunt aspecte cu care ei nu sunt de acord. In principiu insa voi merge pe Vasilescu. Oricum, mi se pare criminal volumul de materie de la civil prin prisma timpului extrem de scurt.
Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2012
ContSters181220, utilizator
Ar fi bine sa le pot parcurge in intregime :) Vreau sa completez ce lipseste din Institutiile lui Boroi. Învăţ mai bine dintr-un curs, decat doar din cod. Nu imi pot face o idee asupra volumului deoarece nu am inca toata materia adunata la un loc, asa ca acum am senzatia ca volumul e mai mic :). Partea generala şi succesiunile sunt aceleasi ca in august, mai ramane restul. Oricum la civil volumul era mare si inainte.
Am inceput cu penalul, după asta procedura penala ...
da...si eu repetat penalu general si special...continuam cu procedurile...la mine civilu era o piesa tare in ecuatie, intotdeauna am avut punctaje bune catre f bune...da no fi dracu chiar asa de negru...spor ca e nevoie...
Hello !
Cum merge cartea ?
Eu sunt la procedura penala, pe la masurile preventive, stufos si incalcit ca o mlastina. Aveam prima editie de sinteze de procedura, 2010, acuma mi-a luat ed 2, 2011, are 100 de pagini in plus, daca legea nu s-a schimbat, pot fi doar interpretari noi, si de aici capcanele.

Mi-a adus si mosu` la carti ... noi toate, new entry in topurile NCC sau opinii " actualizate" de penal si procedura penala, trebuie numa` sa le invat , ca restul e floare la ureche :D

Pentru TGO ce ati ales ?

@ Artax
Ce carti a adus mosul pe NCC?

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)