avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigii de munca

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu sugestii. Am avut proces cu o societate deoarece nu mi-a dat salariile aferente a 3luni si concediul de odihna pe 2ani. Am castigat la tribunal, au facut recurs dar am castigat si acolo la curtea de apel. Am fost la un executor pentru a demara procedurile, am facut expertiza, iar firma tot refuza sa plateasca. Ce as mai putea face pentru a-mi recupera banii, aceasta societate sfideaza legea, nu-mi vine sa cred ca am 2 sentinte favorabile si nu se poate face nimic. Va rog ajutati-ma.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:22, 31 Octombrie 2012
Faceti o plangere penala impotriva administratorului societatii deoarece fapta constituie infractiune potrivit Codului muncii:

Art. 261. - Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda.
Art. 263. - (1) In cazul infractiunilor prevazute la art. 261 si 262 actiunea penala se pune in miscare la plangerea persoanei vatamate.
Ma puteti ajuta cu aceasta plangere, cum ar trebui redactata si unde trebuie depusa. Multumesc mult.
imi poate raspunde cineva unde se depune plangerea penala? si cum ar trebui redactata?
Plangerea o depuneti la Parchetul de pe langa Judecatoria orasului/municipiului unde aveti domiciliul sau la Politie.
Model de plangere gasiti mai jos:

PLANGERE PENALA
(introdusa la organul de urmarire penala)

Domnule Prim Procuror,

Subsemnatul .............................., domiciliat in ..........., str. .........., nr. ..., bl. ..., ap. ..., judetul ............, formulez prezenta plangere penala impotriva faptuitorului ........................., domiciliat in ............, str. ............, nr. ..., bl. ..., ap. ..., judetul ..........., pentru savarsirea infractiunii de ................, prevazuta si pedepsita de art. ... C. penal.

Motivele plangerii:

In fapt, la data de ............., ora ..., locul .............., faptuitorul ..........................., a savarsit ........................ .

Prejudiciul pe care faptuitorul mi l-a creat prin savarsirea infractiunii este de ............. si se compune din ................................ .

In drept, fapta constituie infractiunea de ....................., prevazuta si pedepsita de art. ... C. penal.

In dovedirea plangerii, inteleg sa ma folosesc de urmatoarele probe: proba cu acte si urmatorii martori:

- ......................., domiciliat in .............., str. ............, nr. ..., bl. ..., ap. ..., judetul ............;

- ......................., domiciliat in .............., str. ............, nr. ..., bl. ..., ap. ..., judetul .............

Data ................

Semnatura reclamantului

....................

DOMNULUI PRIM PROCUROR AL PARCHETULUI DE PE LANGA JUDECATORIA ........................

Cereti si sfatul unui jurist, el va poate ajuta mai bine.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2012
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
Plangerea trebuie s-o formulati in termen de doua luni de la data expirarii termenului de15 zile prevazut in art.261 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model plangere violare de domiciliu ariana03 ariana03 buna ziua ma puteti ajuta va rog cu un model de plangere in cazul savarsirii infractiunii de violare de domiciliu. va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Model de plangere penala - cec fara acoperire Raluca Trenca Raluca Trenca Buna ziua, As dori daca se poate un model de plangere penala pentru infractiunea de inselaciune - CEC fara acoperire. nu am studii de specialitate si ... (vezi toată discuția)