avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis

buna,mia fost suspendat permisul pentru 60 de zile pt o tamponare,,au trecut de atunci 3 luni jumate,de unde pot sami ridic permisul si daca trebuie sa dau test,va multumesc

Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:09, 1 Noiembrie 2012
Permisul il ridicati de la politie. Veti fi sau nu testat in functie de textul legal in baza caruia vi s-a retinut permisul - asta numai dv stiti
alv84 a scris:

Permisul il ridicati de la politie. Veti fi sau nu testat in functie de textul legal in baza caruia vi s-a retinut permisul - asta numai dv stiti


dupa nr de zile de suspendare (60) permisul a fost suspendat ptr accident din cauza neacordarii de prioritate si din care au rezultat avarierea unui vehicul sau late pagube materiale.

art. 101-
(3) Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:
a) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;

ptr astfel de cazuri se sustine testul de verificarea cunoasterii regulilor de circulatie 13/15.

Art.106. – (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
(2) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se prelungeşte cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaştere a regulilor de circulaţie, în situaţiile prevăzute la lin.(1) lit.a) şi b, sau nu se prezintă la serviciul poliţiei rutiere pentru susţinerea verificării cunoaşterii regulilor de circulaţie.

avand in vedere cele relatate de @danut86, permisul de conducere se ridica fara a mai sustine testul deoarece a trecut si perioada suplimentara de suspendare (30) ptr neprezentare in vederea sustinerii testului 13/15.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de suspendare a permisului prelungita, ce se poate face? cbadriann cbadriann Am avut permisul suspendat pe o perioada de 60 de zile din cauza neacordarii de prioritate.Cand am fost sa imi ridic permisul mi s-a spus ca mi sau mai dat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua .cum poate fi recuperat un permis suspendat mai repede ... mariamihaela12345 mariamihaela12345 Buna ziua .Cum poate fi recuperat un permis suspendat mai repede ? Am permisul suspendat pe 60 de zile pentru neacordare de prioritate Daca astept 60 de ... (vezi toată discuția)
Permis auto adelina_bogdana adelina_bogdana Buna ziua! am avut un accident auto in Germania si mi s-a luat permisul de conducere.Mi-a venit acasa(in germania) o informare ca trebuie sa dau un examen ca ... (vezi toată discuția)