avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Intrebare Poprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Intrebare Poprire

Buna ziua ,
Am 3 intrebari referitoare la o poprire , si anume :

1. In momentul in care suma inscrisa pe o poprire data de un executor judecatoresc este acoperita ( achitata integral ) , poprirea se opreste de la sine sau trebuie emisa o adresa din partea executorului catre firma , prin care sa specifice sistarea popririi ?

2 . In situatia in care suma inscrisa pe poprire este acoperita si firma continua sa opreasca in continuare sume de bani in numele acelei popriri, o face in vreuo baza legala sau nu ?

3. In cazul in care firma inca opreste sumele de bani fara nici o baza legala , cum pot proceda pentru recuperarea sumelor oprite ?


Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2012
mileaionut, utilizator
Cel mai recent răspuns: mileaionut , utilizator 16:25, 31 Octombrie 2012
Buna ziua,
Pe adresa de infiintare a popririi este trecuta suma care trebuie executata. Biroul salarizare si contabilitate trebuie sa tina evidenta retinerilor lunare asupra salariului Dvs. si a platilor efectuate catre executorul judecatoresc. Acestia nu au voie sa retina din salariul Dvs. decat pana ajung la concurenta sumei trecuta in adresa de infiintare a popririi.
Deci , odata acea suma fiind oprita ( suma trecuta pe poprire fiind acoperita integral ) , fiema nu mai are voie ( legal vorbind ) sa opreasca nici o alta suma .

Exista vreun temei legal ( articol etc. ) , de care as putea sa ma folosesc in reclamatia care va urma ?

Multumesc.
Executorul are obligatia de a urmari veniturile realizate si de a dispune, prin adrese inaintate societatii, incetarea popririi. Retinerea unei sume in plus reprezinta un abuz.. Societatea are obligatia de a retine 1/3 din venituri pana in momentul in care executorul dispune in scris incetarea executarii.
Sesizati in scris executorul judecatoresc, cereti incetarea executarii si restituirea sumelor retinute in plus.
Inaintati plangere penala impotriva executorului care retine in mod abuziv sume din venituri.
Inaintati sesizare la Camera executorilor.
Multumesc pentru raspuns.
M-am interesat , si s-a trimis o alta poprire pentru suma restanta . In aceasta situatie , legal este in ordine, cel putin din punctul meu de vedere .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantumul maxim al unei popriri financiare gabi0708 gabi0708 In cazul unei popriri pe salariu datorita unei executari silite, care este cuantumul maxim al acestei popriri? In cazul existentei si a altui venit salarial, ... (vezi toată discuția)
Executare poprire. mi se opresc bani (30%) de angajor si dupa ce imi vireaza ce a ramas mai imi opreste si banca 30% din suma asta. ce sa fac? emde emde Executare \\ Poprire . Am avut un credit prin 2008-2009 ce a ramas restant. Nu am mai putut achita nimic din el. Am ajuns in punctul executarii. Acum mi ... (vezi toată discuția)
Poprire atat pe salar cat si pe restul virat in contul de salariu Tygers Tygers Buna ziua, Am o poprire pe salariu infiintata de un executor judecatoresc, firma imi opreste lunar 1/3 din salariu si restu ii vireaza in contul de salariu ... (vezi toată discuția)