avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare Poprire. Mi se opresc bani (30%) de angajor ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare Poprire. Mi se opresc bani (30%) de angajor si dupa ce imi vireaza ce a ramas mai imi opreste si banca 30% din suma asta. CE SA FAC?

Executare Poprire .

Am avut un credit prin 2008-2009 ce a ramas restant. Nu am mai putut achita nimic din el. Am ajuns in punctul executarii.
Acum mi se opresc bani (30%) de angajor si dupa ce imi vireaza ce a ramas mai imi opreste si banca 30% din suma asta. CE SA FAC? mi se pare absurd

Ca sa facem un calculm dintro suma de 1600lei mai ramai cu aprox 600lei.

Am cateva intrebari:

1 Cui sa ma adresez ca sa ramana doar un punct de poprire?
2 Ce se intampla la acoperirea sumei? Se opreste automat sau trebuie sa alerg eu cu chitante si dovezi sa solicit intreruperea?
3 Are executorul vreo evidenta cat a luat de la mine? Ideea e ca notificarea catre banca a fost facuta la distanta de 3 luni dupa ce s-a facut la angajator, insa aceasta a venit tot cu suma initiala si nu a luat in considerare ceea ce a fost retinut deja.
4 Daca a oprit din mai multe surse si depaseste valoarea mai imi pot recupera vreun leu?

Va multumesc,
O seara buna!
Cel mai recent răspuns: Jurist90 , utilizator 19:12, 5 Iulie 2015
1) Executorului judecatoresc.
2) Ar trebui sa se opreasca automat, insa din neglijenta in cele mai multe situatii nu se intampla nimic daca nu ii trageti de maneca.
3) Executorul are un cont prin care face toate aceste opriri si plati catre creditor, deci ar trebui sa aibe mai mult decat o simpla evidenta.
4) Da, sigur ca da, nu are cum sa vo opreasca mai mult ca inseamna ca va fura; iar dac aexecutorul va abuzeaza, faceti plangere pentru abuz in serviciu.



emde a scris:
Ideea e ca notificarea catre banca a fost facuta la distanta de 3 luni dupa ce s-a facut la angajator, insa aceasta a venit tot cu suma initiala si nu a luat in considerare ceea ce a fost retinut deja.

Asta este deja un abuz !
Buna ziua,

A mai exista o intrebare similara acum 2 zile si va voi da acelasi raspuns.

Faptul ca executorul judecatoresc v-a poprit conturile la 3 luni distanta fata de poprirea salariului, din pacate nu are nici o relevanta intrucat executorul nu are cunostinta ce sume de bani aveti dumneavoastra in respectivele conturi.
Astfel, este in sarcina bancii sa respecte prevederile codului de procedura, asemeni tuturor partilor implicate in procedura de executare silita.
In acest conditii, banca este singura care are cunostinta ce venituri sau ce sume aveti dumnevoastra in contul respectiv. In momentul in care cei de la banca vad ca in contul acela va intra salariu, in mod etic, pe langa actiunea de a va retine 1/3 din salariu, ar trebui sa contacteze si executorul pentru a vedea daca nu cumva opereaza deja poprirea asupra salariului.

Totusi, problema dvs. nu este una exceptionala si poate fi rezolvata foarte usor.
Adresati-va executorului judecatoresc si mentionati ca in contul de la banca X va intra salariul, urmand ca acesta sa va emita cu siguranta o adresa prin care solicita bancii sa nu mai popreasca si ea tot din venitul salarial.

Referitor la faptul ca in adresa de poprire catre banci figureaza acelasi debit ca si in cazul popririi pe salariu sunt posibile mai multe situatii : in cazul in care asupra debitului dvs se aplica dobanzi si penalitati, este posibil ca suma platita lunar sa nu acopere aceste dobanzi si astfel debitul dvs sa nu scada, SAU sa fie pastrat pur si simplu debitul initial, fara a insemna ca nu vi s-au luat in calcul platile.

In concluzie, sunt slabe sanse sa vi se opreasca sume peste cuantumul debitului si al cheltuielilor de executare. Cel mai bine ptr dumneavoastra pentru a va lamuri cu privire la dosarul de executare este sa cititi in primul rand contractul de credit bancar in baza caruia sunteti executat, unde cu siguranta va este mentionat ce dobanzi vi se aplica.

Mult succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariala arabolu arabolu Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind ... (vezi toată discuția)
Un sfat intr-o problema cu banca castania castania as dori un sfat in legatura cu o banca care imi opreste banii de salariu. datoria mea catre aceasta banca era de 6.000 Ron,iar din decembrie de cand am achitat ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu alexandraconstantinescu01 alexandraconstantinescu01 Buna ziua! Am fost in creștere copil, am un credit la banca din cauza problemelor financiare am rămas in urma cu ratele, acum când m,am întors la serviciu ... (vezi toată discuția)