avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire atat pe salar cat si pe restul virat in contul ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire atat pe salar cat si pe restul virat in contul de salariu

Buna ziua,
Am o poprire pe salariu infiintata de un executor judecatoresc, firma imi opreste lunar 1/3 din salariu si restu ii vireaza in contul de salariu deschis la o anume banca. Situatia sta astfel: angajatorul a trimis catre executor o adresa precum ca el vireza in acel cont suma respectiva care inseamna 1/3 din salariul meu lunar, conform celor scrise in dosarul popririi. Toate bune si frumoase pana am ajuns la banca sa scot restul de 2/3 din salariu care imi revine si am aflat ca nu pot scoate din cont decat 2/3 ca 1/3 trebuie sa mearga la poprire asta din cauza ca executorul nu a trimis o adeverita catre banca in care sa specifice ca plata o face angajatorul. Cand am sunat executorul, acesta mi-a zis ca trebuia firma la care lucrez sa specifice in adresa trimisa catre el, banca in care imi vireaza salariul. Angajatorul i-a trimis acea adeverinta executorului ca urmad sa trimita el catre banca o adeverinta sa imi deblocheze contul. Probema cea mare este ca in tot acest timp mie mi-au disparut din cont acel 1/3 din restul de salar care nu a vrut sa mi-l dea banca. Cum pot recupera acea suma?...Din lege stiu ca nu au voie sa iti opreasca mai mult de 1/3 din salar pt o poprire, iar mie mi s-a oprit peste 50% din tot salariul daca stam sa adunam oprirea facuta de angajator plus oprirea facuta de banca. Este obligat executorul sa imi vireze acea parte in cont?....
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 10:24, 12 Aprilie 2016
Executorul trebuie să vi-i retuneze.Dacă refuză, faceți-i o plângere penală pentru abuz în serviciu. Solicitați băncii să nu mai vireze diferența de 2/3 din salariu către executor, argumentând cu o adresă de la angajator prin care se confirmă înființarea popririi pe salariu, la acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri bogdan riglea bogdan riglea Buna ziua, In urma cu 2 zile a fost infiintata o poprire pe conturile mele si mi au fost blocate conturile bancare. Mentionez faptul ca poprirea se va face ... (vezi toată discuția)
Executare silita ghici ghici Buna ziua! am o oprire pe salar de 1/3 acum am primit de la o alta banca o oprire .Acestia din urma au trimis la institutia la care lucrez hotarare ... (vezi toată discuția)
Problema poprire RainhardCristian RainhardCristian Buna ziua, am o problema cu o poprire si nu mai stiu cum sa procedez, doresc daca se poate o lamurire in acest caz. Incepand cu luna septembrie anul trecut m-i ... (vezi toată discuția)