avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Acumulatori auto uzati - inregistrari contabile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Acumulatori auto uzati - inregistrari contabile

Stimati colegi , am nevoie de o monografie contabila pentru inregistrarea acumulatorilor uzati.
Eu ca vazator de acumulatori auto , am 2 preturi la raft pt acumulator.Pretul de vanzare + o taxa depozit de maxim 10% din valoarea acumulatorului.Trebuie sa incasez de la client "taxa depozit " si daca , clientul aduce un acumulator uzat in termen de 30 zile ii dau "taxa depozit" inapoi .Sunt obligata ,prin lege , sa evidentiez in contabilitate aceasta "taxa depozit "
Va rog sa ma ajutati cu inregistrarile contabile pentru aceasta operatiune , in special ma intereseaza conturile pe care inregistrez aceasta "taxa depozit "
Cel mai recent răspuns: radumuresan , utilizator 09:27, 14 Ianuarie 2013
Care este baza legala pentru retinerea "taxei de depozit"?
hotararea 1132 din 18.09.2008 privind regimul bateriilor si acumulatorilor si al deseurilor de baterii si acumulatori.
Taxa de depozit o inregistrati ca venit in cont 708. La restituire in cont 604.
Ultima modificare: Marți, 13 Noiembrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Buna ziua! Am vazut raspunsul dvs. Dar nu cumva pot sa tin suma incasata de la client in 472 timp de 30 de zile dupa care sa creea venit?
Si mai este o problema. La randul meu, primesc factura de la furnizor pe aceasta taxa. Unde o inregistrez? In ce cont? Pentru ca daca nu-i dau acumulatori la schimb furnizorului ii platesc taxa, daca ii dau, imi face storno pe aceasta taxa.
Multumesc anticipat!
Parerea mea este ca poate fi inregistrata in cont 635, cu analitic distinct.

Da, taxa incasata de la client se poate inregistra si in cont 472. Dar si aici trebuie colectat TVA. In cazul in care sunteti platitoare de TVA.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Taxa depozit -acumulator auto melita melita Stimati colegi , am nevoie de o monografie contabila pentru inregistrarea acumulatorilor uzati. Eu ca vazator de acumulatori auto , am 2 preturi la raft pt ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila pt.deseuri kosamaria kosamaria Buna ziua! Am o factura storno pt. deseuri(baterii auto)in valoare de - 23,63 lei,respectiv 0,70lei taxa de mediu,total valoare= -22, 93 lei Inregistrex taxa ... (vezi toată discuția)
Regim deseuri acumulatori uzati nikole tablet nikole tablet Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu inregistrarile contabile ale sistemului de depozit la acumulatorii uzati? Sunt magazin piese auto, comercializez ... (vezi toată discuția)