avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Va rog lamurire cod CAEN 9200
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Va rog lamurire cod CAEN 9200

Intentionez sa incep un parteneriat cu o firma de pariuri sportive. Printre cerintele lor in vederea colaborarii se afla si aceea ca societatea mea sa detina codul CAEN 9200. Problema se pune, pot eu ca si simplu srl sa obtin acest cod CAEN si daca nu, ce lamurire sa le duc eu celor cu care vreau sa incep franciza...
Srl-ul meu nu face activitati de jocuri de noroc in numele meu ci in numele francizorului. Tot ce inseamna incasari, bonuri fiscale, alte acte fiscale sunt in numele lui nu al srl-ului meu.
Cel mai recent răspuns: cipcoja , utilizator 19:16, 11 Martie 2014
Ce fel de parteneriat? OUG nr. 77/2009 (modificata intre timp) privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc
reglementeaza jocurile de noroc.
Este vorba de o franciza..Eu plasez pariuri in numele lor (care au deja 9200 in statut) iar ei imi dau un comision lunar. Practic srl-ul meu nu are ca activitate pariurile sportive ci administrarea spatiului in care se desfasoara aceasta activitate.
Nu inteleg inca schema completa. Societatea dvs are spatiul. In el functioneaza o agentie de pariuri sportive. Vine lumea si pariaza. Banii sunt incasati de agentie. Persoana care incaseaza banii e angajata agentiei sau nu? Nu inteleg mai exact cum vine partea cu plasez pariurilor in numele lor si comisionul reprezinta cam ce? Daca preferati, discutam in privat.
Ok, o sa fiu mai limpede...Eu administrez spatiul insemnand tot, chirie, utilitati, curent, etc.
Angajatul este al lor, pariurile se inregistreaza in firma lor, pe casa lor de marcat.
Tot ce sunt dator eu sa fac conform contractului sa supervizez si sa administrez in bune conditii afacerea. Pentru asta, la sf. de luna primesc un comision.
Ei spun ca trebuie sa am 9200 insa nu inteleg de ce....de fapt e o conditie din contract.
Sunt lucruri diferite si probabil ca de aceea nu inteleg. Pe de-o parte discutam despre un contract de inchiriere: le puneti la dispozitie un spatiu, poate cu ceva particularitati la plata utilitatilor, paza, acces, control etc.
Pana aici e un contract de inchiriere. Partea cealalta e mai neobisnuita, pentru ca imi suna ca un contract de management prin care se deleaga catre o persoana fizica/SRL partea de administrare si se deleaga si anumite decizii. Supervizare, administrare asta inseamna, ca vi se deleaga luarea unor decizii.
Daca vreti sa aveti si partea de management, nu ar trebui sa aveti 9200 in obiectul de activitate, ci consultanta de afaceri si management CAEN 7022.
In opinia mea, va complicati cu 9200 mai ales ca s-ar putea la Registru sa va refuze acest obiect de activitate ca secundar in lipsa autorizatiilor.

Alte discuții în legătură

Activitate pariuri, jocuri de noroc criss888 criss888 Buna seara Vreau sa imi fac o firma cu activitate pariuri, jocuri de noroc. Activitatea se va desfasura in felul urmator: se va incheia un contract de ... (vezi toată discuția)
Firma pariuri sportive - microintreprindere? LAURADE LAURADE Sunt un srl care are cod caen 9200-activ din jocuri de noroc si pariuri inca de la infintare. Activitatea propriuzisa se rezuma la o factura pe luna pe care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, Mihai1182 Mihai1182 Am o societate cu cod CAEN 9200(jocuri de noroc).Am toate taxele platite la zi.Daca inchei un contract de franciza cu o societate organizatoare de pariuri ... (vezi toată discuția)