avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Oferta bancii include credite acordate din surse de ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Oferta bancii include credite acordate din surse de finantare BEI cu garantia JEREMIE

30 octombrie 2012

IMM-urile care acceseaza creditele din surse BEI cu garantia JEREMIE beneficiaza atat de costurile mai reduse ale sursei de finantare puse la dispozitie de Banca Europeana de Investitii (BEI), cat si de costul zero al garantiei JEREMIE.

Creditele din surse BEI cu garantia JEREMIE pot fi accesate, numai in LEI sau EURO, de IMM-uri, inclusiv start-up-uri, plafonul maxim al unui credit fiind de 1.875.000 EURO, cu mentiunea ca, in cazul intreprinderilor care isi desfasoara activitatea in domeniul transportului rutier, plafonul maxim este de 937.500 EURO.

Beneficiarii pot accesa urmatoarele tipuri de credite din surse BEI cu garantie JEREMIE

credite de investitii, precum si capital de lucru legat de investitii, pe baza de plan de afaceri, pe o perioada de minimum 2 ani si maximum 10 ani;
credite pentru capital de lucru destinate sustinerii, consolidarii sau dezvoltarii activitatilor de afaceri (materii prime, stocuri si cheltuieli pentru productie, forta de munca, obiecte de inventar si cheltuieli generale), pe o perioada de minimum 2 ani si maximum 5 ani;
linii de credit revolving destinate sustinerii, consolidarii sau dezvoltarii activitatilor de afaceri, pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru pe o maturitate de minimum 2 ani si maximum de 3 ani.


Garantia JEREMIE este acordata in cadrul "Schemei transparente de ajutor de minimis sub forma de garantii de portofoliu de credite, ca parte integranta a implementarii initiativei JEREMIE in Romania", finantata de Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivatii Economice (POS CCE), Axa Prioritara 1 - Un sistem de productie inovativ si eco-eficient, Domeniul de interventie 1.2 - Accesul IMM-urilor la finantare.

Garantia JEREMIE reprezinta 80% din valoarea creditului din surse BEI si este obtinuta direct de la Banca cu comision de garantare zero.
Finantarea solicitata trebuie sa fie una noua, urmand a fi utilizata pentru activitati desfasurate pe teritoriul Romaniei, cum ar fi sectoare de activitate din industrie, comert, turism, constructii, servicii etc. Domenii precum agricultura, piscicultura, silvicultura, fabricarea produselor alimentare, dezvoltarea proiectelor imobiliare, activitatile de intermediere financiara nu sunt eligibile in cadrul acestei facilitati.

Creditele din surse BEI cu garantia JEREMIE nu pot fi utilizate pentru refinantarea altor credite sau pentru refinantarea investitiilor deja efectuate de IMM din sursele sale proprii sau imprumutate.

Companiile trebuie sa respecte regulile privind cumulul ajutoarelor de minimis pe o perioada de trei ani consecutivi, garantia JEREMIE fiind considerata ajutor de minimis.

Companiile care solicita credite din surse BEI prin initiativa JEREMIE nu trebuie sa aiba activitate in productia si comertul de tutun si bauturi alcoolice, productia si comertul cu arme si munitii, precum si cazinouri.

Firmele care solicita creditul nu trebuie sa fie declarate in stare de dificultate financiara, faliment, lichidare, trebuie sa-si fi indeplinit obligatiile de plata a impozitelor si taxelor la bugetul de stat, bugetele locale, bugetele speciale si sa nu fie obiectul unei decizii anterioare de recuperare a Comisiei Europene etc.

Profita acum de oportunitatea oferita de Banca prin intermediul surselor atrase de la BEI si prin Initiativa JEREMIE si vei primi un credit cu costuri avantajoase si o garantie gratuita care iti va sprijini activitatea!


Sursa:[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2012
Daniela Bolog, Consultant credite si finantari

Alte discuții în legătură

Finantari prin programul jeremie IuliaPopescu IuliaPopescu Buna ziua, are cineva mai multe detalii privind obtinerea de credite prin programul JEREMIE? Multumesc (vezi toată discuția)
Infiintare firma tineri sub 35 de ani aspacardin aspacardin M-ar interesa deschiderea unui restaurant (eventual bio) prin proiectul pentru stimularea tinerilor intreprinzatori. Din cum vad eu lucrurile, suma aceea de 10 ... (vezi toată discuția)
Plata minimis 2014 D Tiberiu D Tiberiu Buna ziua, Sunt antreprenor de 12 ani, am 38 de ani, detin mai multe afaceri in domeniul productiei, comertului si a serviciilor. Societati care fac afaceri ... (vezi toată discuția)