avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Finantari prin programul JEREMIE
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Finantari prin programul JEREMIE

Buna ziua,

are cineva mai multe detalii privind obtinerea de credite prin programul JEREMIE?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 19:21, 19 Octombrie 2014
Buna ziua


•Initiativa JEREMIE reprezinta un set de actiuni avand ca obiectiv cresterea accesului la finantare al IMM-urilor. Initiativa este organizata in Romania prin intermediul Fondului European De Investitii, care administreaza fonduri puse la dispozitie de Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR).

•Fondul European de Investitii (EIF), este parte a Bancii Europene de Investitii, si reprezinta principalul instrument de promovare a finantarilor oferite de Comisia Europeana. Fondul ofera capital de risc pentru IMM-uri si furnizeaza garantii institutiilor financiare pentru a acoperi imprumuturile acordate IMM-urilor. Prin programul JEREMIE se garanteaza in proportie de 80% finantarile acordate companiilor eligibile, utilizand surse din Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS-CCE).

•Finantarea investitiilor pe termen lung: Creditul pentru investitii JEREMIE cu garantie de la Fondul European de Investitii (EIF) este destinat finantarii investitiilor pe termen lung in active tangibile si intangibile;
•Finantarea capitalului de lucru pe termen scurt: Creditul pentru capital de lucru JEREMIE cu garantie de la Fondul European de Investitii (EIF) este destinat acoperirii nevoii de capital de lucru necesar infiintarii unei activitati noi, dezvoltarii sau consolidarii activitatii curente.

Creditele garantate JEREMIE se adreseaza


•Companiilor care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii: ◦au sub 250 de angajati
◦realizeaza o cifra de afaceri anuala de pana la 50 milioane euro, echivalent in lei, sau detin active totale care nu depasesc echivalentul in lei a 43 milioane euro;

•Companiior care: ◦activeaza in comert, productie si servicii (conform normeler POS-CCE);
◦sunt inregistrate in Romania;
◦sunt la zi cu plata taxelor si impozitelor in momentul acordarii finantarii;
◦nu se afla sub incidenta unui ordin de recuperare emis de Comisia Europeana pentru fonduri structurale accesate anterior de companie;
◦nu primesc asistenta sub un alt program al fondurilor europene pentru activele si cheltuielile finantate prin JEREMIE;
◦se incadreaze in limita pentru ajutor de minimis stabilita de lege.


Beneficiile pentru compania Dumneavoastra:


•Puteti accesa un credit cu mai putine garantii decat in cazul unui credit ce nu beneficiaza de suport european.
Garantii: ◦80% din valoarea creditului reprezinta garantia JEREMIE;
◦alte garantii conform normelor interne ale bancii, a caror valoare este sub nivelul solicitat de banca in cazul unui credit standard.

•Costul total al facilitatilor JEREMIE este mai mic decat cel al creditelor ce nu au componenta de garantare oferita prin acest program;
•Aveti 0% costuri pentru garantia primita de la Fondul European de Investitii;
•Construtiti impreuna cu un consultant financiar Raiffeisen Bank planul de finantare pentru compania Dumneavoastra: ◦Suma: maxim 1.500.000 euro (sau echivalent RON)*;
◦Perioada de rambursare: ◾pentru investii maxim 10 ani;
◾pentru capital de lucru maxim 3 ani;

◦Perioda de gratie: maxim 12 luni pentru rambursare capital;
◦Avans: intre 0-30% din valoarea totala a proiectului pentru cazul creditului de investitii;
*daca valoarea investitiei finale este mai mare de 1.500.000 euro, diferenta poate fi reprezentata fie de aportul companiei.


O zi buna
Adina Rus

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 15 Octombrie 2014
Admin, administrator
Va multumim pentru informatiile pe care le distribuiti!
Avertisment moderator!pentru @rusadina
Va rog sa nu dati detalii in ceea ce priveste banca pe care o reprezentati, si sa cititi Regulamentul pentru postarile in forum!

Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 19 Octombrie 2014
Daniela Bolog, Consultant credite si finantari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oferta bancii include credite acordate din surse de finantare bei cu garantia jeremie Daniela Bolog Daniela Bolog 30 octombrie 2012 IMM-urile care acceseaza creditele din surse BEI cu garantia JEREMIE beneficiaza atat de costurile mai reduse ale sursei de finantare puse ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene ovisalom ovisalom Buna ziua, Am inteles ca UE acorda fonduri pentru reinnoirea echipamentelor IT ale unei companii. Intrebarea mea este: o data ce ai obtinut aceste fonduri ... (vezi toată discuția)
Surse de finantare pentru luna februarie 2012! Daniela Bolog Daniela Bolog A fost publicat Catalogul surselor de finantare – februarie 2012. Acesta cuprinde programele de finantare nerambursabila active finantate de Uniunea ... (vezi toată discuția)