avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Fuctionar public sau contractual?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Fuctionar public sau contractual?

Sunt angajata in cadrul unei primarii de comuna din anul2008,inspector de specialitate IIS-personal contractual.
Din 01.10.2011 ,prin Hotarare de Consiliu local am fost mutata in Serviciul economic ,cu atributii de executare silita(emitere somatii,titluri executorii,popriri ,sechestru,ipoteci,amenzi) si am primit fisa postului care contine aceste sarcini de serviciu.
Intrebarea mea este daca pentru acest post care implica recuperare de taxe si impozite local nu ar trebui sa fiu functionar public.
In caz afirmativ ,va rog sa-mi spuneti care este temeiul legal.Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2012
mirelavasile2006, utilizator
Cel mai recent răspuns: karanbella , utilizator 00:53, 17 Noiembrie 2012
Legea188(r2) cu modificarile si completarile ulterioare, mai precis Art.111-alin.1), Art.2.
Va multumesc mult de tot.
Ca sa deveniti functionar public ar trebui transformat postul din personal contractual in unul de functionar public ... mutarea dvs dintr-un serviciu in altul nu constituie si transformarea despre care vorbeam anterior.
Deci sa inteleg ca daca intocmesc si semnez acte de executare silita trebuie sa fie post de functionar public nu contractual?
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2012
mirelavasile2006, utilizator
De unde ati dedus acest lucru ? .. eu v-am spus ca mutarea de pe un serviciu la altul nu va transforma statutul din personal contractual in functionar public

Alte discuții în legătură

Functionar public Viorel Popescu 93 Viorel Popescu 93 Buna ziua! Intrebare simpla: -sunt personal contractual cu diverse atributii (achizitii publice, registratura) in cadrul unei UAT, si as dorii sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
In urma aplicarii oug nr. 63/2010 personalul contractual va fi disponibilizat? milica68 milica68 Conform oug 63 toate posturile de la o primarie (in afara de muncitori) se transforma in functii publice. Ma intreb ce se va intampla cu personalul contractual ... (vezi toată discuția)
Cum se poate transforma un post de functionar contractual în functionar public? Cristina Nenciu Cristina Nenciu Buna seara, Sunt angajată intr o institutie publica din august 2017 pe funcție contractuală care este procedeul de transformare al postului în functionar ... (vezi toată discuția)