avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Model proces verbal olograf predare primire bani ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Model proces verbal olograf predare primire bani pentru achizitie imobil

Buna ziua,
as avea nevoie de un model de proces verbal de predare primire a banilor pentru cumpararea unui imobil, care se va face olograf. va rog sa imi spuneti si cati martori am nevoie la intocmirea procesului.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 19:39, 3 Noiembrie 2012
Nu exista un model standard, este un proces verbal normal de predare primire in care se specifica intre cine a fost intocmit si ce calitate au (predator, primitor) si pentru ce a fost intocmit (spre exemplu - astazi ...., data incheierii prezentului proces - verbal de predare - primire a fost predata suma de x lei catre primitor, reprezentand contravaloarea cumpararii imobilului situat la adresa ..., identificat cu nr. CF, nr. topo ...., care se va cumpara de primitor), dati cat mai multe detalii cu privire la motivul predarii banilor. Numarul de martori il alegeti dumneavoastra, sa fie cel putin 2, este bine sa fie unul adus de predator, unul adus de primitor.
Precizati in cuprinsul procesului verbal ca la predarea - primirea sumei au asistat martorii x si y (cu precizarea datelor de identificare, CI, adresa etc.).
Nu uitati data si semnatura partilor si a martorilor.
In completare: avand in vedere ca este vorba de un imobil in contractul de vanzare - cumparare se inscrie cum se face plata pretului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Noiembrie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Între cine şi cine se predau banii? între vînzător şi cumpărător? Între un terţ care dă cumpărătorului o sumă de bani, sumă din care urmează a se plăti preţul vînzării? Între un terţ care plăteşte preţul în calitate de procurator de fonduri?

În primul caz şi în ultimul vorbim, eventual, despre un antecontract, în cel de-al doilea despre un împrumut.

Vedeţi dumneavoastră, un model de act juridic nu e ca o haină de ploaie pe care, dacă o întorci pe dos, merge şi la vreme bună.
Banii se predau intre vanzator si cumparator, voiam sa fac un proces verbal cum ca i-am predat banii, in prezenta martorilor. as dori sa stiu daca 2 martori e suficient, si cum ar trebui sa fie acest proces verbal? multumesc.
Actul de vanzare cumparare se face sub Sanctiunea nultitatii absolute in forma autentica.
Buna ziua.voiam doar un proces verbal cum ca am predat banii, urmand ca sa incheiem contractul de vanzare in forma autentica.

Alte discuții în legătură

Promisiune vanzare cumparare imobil provincie elena.olteanu elena.olteanu Tatal meu detinea o casa in provincie. Anul trecut a incheiat un act - Promisiune de vanzare-cumparare - semnat si de doi martori. Cumparatorul nu a respectat ... (vezi toată discuția)
model cerere partaj locuinta ro_red_rosu ro_red_rosu Am divortat si am vandut apartamentul obtinut in timpul casatoriei, ma intereseaza un model de partaj, adica de impartire a banilor obtinuti din vanzarea ... (vezi toată discuția)
Intrebare alinaaline alinaaline Am inchieiat un precontract de vanzare-cumparare la notariat pt un apartament nou,cu termen de predare in dec 2008.La semnarea precontractului s-a prezentat la ... (vezi toată discuția)