avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa auto

Am inmatriculat o masina adusa din Italia in iulie 2012 si am platit o taxa de 5400 ron.
Exista posibilitatea de a recupera aceasta taxa sau o parte din ea.Cum trebuie sa procedez ,eu locuind in Italia ?MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 12:55, 4 Noiembrie 2012
Formulati o cerere de restituire a taxei catre organul fiscal, acesta va respinge cererea. Cu o copie dupa documentele de plata si raspunsul negativ al organului fiscal formulati actiune in instanta solicitand restituirea contravalorii taxei si asteptati termen de judecata.
Avand in vedere ca locuiti in Italia, fie imputerniciti prin procura notariala o persoana din tara ca in numele dumneavoastra sa cererea catre organul fiscal si ulterior sa initieze actiunea in instanta (in faza actiunii in instanta puteti alege sa fiti reprezentat de un avocat sau o persona imputernicita in acest sens dar care sa cunoasca procedura judiciara), fie folositi serviciile postale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi pot recupera taxa de prima inmatriculare trutaanca trutaanca imi pot recupera taxa de prima inmatriculare pentru un autoturism inmatriculat in romania la data de 20 noiembrie 2008 daca dau statul in judecata? (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare mariamarineci mariamarineci Referitor la taxa de inmatriculare, ce ma sfatuiti? 1. Sa platesc taxa, sa inmatriculez masina, sa actionez in instanta, sa astept solutionarea? 2. Sa ... (vezi toată discuția)
Ce dodumente sunt neceasare pentru recuperarea taxei de poluare la auto in leasing? szani szani Buna ziua As dori sa stiu ce documente trebuie sa depun si unde pentru recuperarea taxei de poluare achitata la autoturismele aflate in leasing multumesc ... (vezi toată discuția)