avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... nelamurire
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

nelamurire

Am o f. mare neliniste in suflet si rog a fii ajutata .
Pe 10 dec a fost emisa decizie de disponibilizare ptr. 19 pers.( cauze economice ce nu tin de personalul dat afara ,art.65 parca ) ,printre care si eu .La acea data eram deja in CM. Si deci nu am primit nici o decizie .
Pentru toata luna ianuarie , uzina trimite salariatii in somaj tehnic .Sunt sfatuita de juristul societatii , care e si lider de sindicat , ca nu are rost sa mai iau medical pe ian. caci activitatea e suspendata pe uzina .Specific ca eu mai am nevoie de 3 luni la cotizatie ( ca sa fac 30 de ani vechime ) si am fost sfatuita sa le rezolv cu 2 de CM si una de preaviz .Am crezut juristul ( si ca mine au mai facut si alti amarati ) ,si bomba o primim pe 25.01 cand trebuia sa luam avansul.Toti salariatii au luat avans , iar cei 19 amarati , nu .In dreptul nostru pe stat e trecut " 0 ".Alergam ca disperatii de 3 zile , si nimeni nu spune ca ne baga banii .Venim si intrebam : NU CUMVA NI S_A INTINS O CURSA < SI NE TREZIM CU CONTRACTELE DESFACUTE ? E un asa haos in upet ca nu mai stim ce sa facem .Adresez un strigat disperat de ajutor .
Cel mai recent răspuns: bunica1 , utilizator 10:17, 30 Ianuarie 2009
Este vorba despre UPET Targoviste? :hm:
Da , este vorba de jalea de la UPET Targoviste .Ma puteti ajuta cu un sfat ? Multumesc .
Cunosc foarte bine situatia acestei intreprinderi, intrucat sora mea lucreaza acolo ....:(
Din surse neoficiale, patronul dvs - rus- a dat dispozitie sa se disponibilizeze jumatate din personalul existent in prezent (in jur de 300 de salariati de la montaj si cam tot atati de la celelalte sectii).
In legatura cu neplata banilor , aveti posibilitatea sa va adresati Inspectiei Muncii (for tutelar ITM-urilor) si nu ITM-ului Dambovita sau sa deschideti direct o actiune in instanta.

P.S.
nu mai aveti incredere in ce spune juristul acestei intreprinderi ...
Multumesc foarte mult de raspuns ,dar as vrea sa inteleg mai bine la ce va referiti spunand sa ma adresez Inspectiei Muncii ? (nu ITM D-ta ) pentru neplata avansului ? N-am inteles daca in situatia pe care am spus-o , ne putem trezii cu contractele de munca desfacute . Multumesc pentru sfatul de la PS .O sa am in vedere....Si , unde lucreaza sora d-voastra ? Eu sunt subinginer , Cazangiu Luminita si am lucrat la Forja .
Va spun asta , intrucat ITM Dambovita este subordornat Inspectiei Muncii ... Foarte multe sesizari depuse la Inspectia Muncii sunt rezolvate mult mai bine, decat daca sunt depuse direct la ITM-ul local.

P.S.
intr-adevar, Sectia forja a fost inchisa definitiv si , prin urmare, veti beneficia de somaj si de plati compensatorii acordate potrivit ccm-ului la nivel de unitate ... Montaj. :)

Alte discuții în legătură

Preaviz concediere irinarauta irinarauta Buna ziua tuturor, Va rog sa ma ajutati sa procedez corect in urmatoarea situatie. In firma desfiintez niste posturi datorita dificultatilor econonice. Fac ... (vezi toată discuția)
Notificare angajator dupa 30 zile???? marisal marisal Buna, am nevoie de sfatul d-voastra in urmatoarea situatie: in cazul in care sotul a fost disponibilizat (desfiintarea postului) incepand cu luna ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca ,concediere din motive ce nu tin de persoana salariatului pedagogu_grigore pedagogu_grigore VA SALUT CU MULT RESPECT,MA NUMESC BURLAN GRIGORE DIN ORASUL ROVINARI JUD. GORJ ,AM 46 DE ANI AM LUCRAT IN CADRUL CLUBULUI COPIILOR DIN ORASUL ROVINARI IN ... (vezi toată discuția)