avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA reciclare deseuri
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

reciclare deseuri

O firma colecteaza deseuri plastic pe care le recicleaza. In urma reciclarii rezulta fulgi plastic. Cum se vand aceste produse : in regim de deseuri (taxare inversa) sau cu TVA colectata ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: jacquelline , utilizator 16:00, 5 Noiembrie 2012
Buna ziua!
Nu va pot lamuri la faza cu TVA, ca nu prea stiu cu ce se mananca....
DAR, fulgii de plastic rezultati din reciclare nu sunt deseuri. D-voastra aveti o instalatie de procesare care foloseste deseuri din plastic pe post de materie prima si produce un produs finit (in situatia de fata, fulgi de plastic).
Nu le puteti vinde sub titulatura de "deseu", ele sunt cu totul altceva acum.


Ceea ce obtineti sunt produse finite si se vand cu TVA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Necesitate autorizatie Pasa1217 Pasa1217 Buna ziua, A-si dori sa aflu daca este necesara o autorizatie anume pentru comercializarea de materiale plastice macinate ( firme autorizate colecteaza ... (vezi toată discuția)
Achizitii masini pentru dezmembrare andreas9 andreas9 M-ar putea ajuta cineva in legatura cu o problema? O soc com de profil dezmembrari auto achizitioneaza masini. Am a nelamurire referitor la formula contabila ... (vezi toată discuția)
Contabilitate deseuri reciclabile rotaru mihaela rotaru mihaela Buna!Sunt in impas in ce priveste o astfel de evidenta contabila!Poate cineva sa ma lamureasca in privinta contabilitatii de gestiune? Mai exact este ... (vezi toată discuția)