avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

CE DREPTURI AM EU LA CASA IN CARE LOCUIM ,EU ,COPILUL NASCUT IN TIMPU L CASATORIEI SI SOTUL,LA CASA CUMPARATA DE SOT INAINTEA CASATORIEI ,IN TIMPUL CONCUBINAJULUI . SOTUL MAI AVAND UN COPIL DIN PRIMA CASATORIE. MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 13:40, 5 Noiembrie 2012
nu aveti niciun drept asupra casei sotului daca aceasta casa a fost cumparata inainte de casatorie.cel mult in caz de divort, aveti un drept de creanta asupra bunurilor si asupra investitiilor efectuate in casa.
Daca sotul a decedat, dumneavoastra aveti dreptul la 25% din casa, iar copiii impreuna au dreptul la 75%. Deci daca sotul a avut 2 copii, fiecare mosteneste 37,5% din casa.
Daca sotul nu a murit, nu se pune problema de mostenire si situatia sta conform raspunsului de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, am vreun drept la casa în care locuim? eu și soțul ... cosmon2004 cosmon2004 Bună ziua, Am vreun drept la casa în care locuim? Eu și soțul meu suntem de 20 de ani împreună , 18 ani concubinaj iar ultimii 2 ani căsătoriți ... (vezi toată discuția)
Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar ... FabianOnel FabianOnel Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar mama a murit după 6 ani de la căsătorie, eu și fratele meu, avem dreptul la averea lăsată de ... (vezi toată discuția)
Drepturi morosa morosa Buna ziua.Mama mea este vaduva dar sta de 20 de ani cu actualul concubin fara sa fie cununati civil.De 17 ani locuiesc la tara.Acolo mama mea a investit in ... (vezi toată discuția)