avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asigurarea de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asigurarea de sanatate

:help:fiul meu are 24 ani.a terminat o facultate si un master la buget .acum face un al doilea master cu taxa si nu lucreaza.pana la 26 ani beneficiaza de asigurare de sanatate,fiind student?
Cel mai recent răspuns: andreianaa , utilizator 16:06, 5 Noiembrie 2012
1. Pana la varsta de 26 de ani beneficiaza de asigurare de sanatate, fara plata contributiei, deoarece urmeaza o forma de invatamant.

2. Din Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii:

Art. 213. - (1) Urmãtoarele categorii de persoane beneficiazã de asigurare, fãrã plata contribuţiei:

a) toţi copiii pânã la vârsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani pânã la vârsta de 26 de ani, dacã sunt elevi, inclusiv absolvenţii de liceu, pânã la începerea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni, ucenici sau studenţi şi dacã nu realizeazã venituri din muncã;
...
multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitatea de asigurat cass - intra si masteranzii ? colonelu colonelu ART. 213 Legea 95/2006 privind reforma sanatatii (1) Urmatoarele categorii de persoane beneficiaza de asigurare, fara plata contributiei: a) toti copiii ... (vezi toată discuția)
Calitate de asigurat la sanatate neluchiru neluchiru Buna ziua Un absolvent de liceu din anul 2013 , care a fost admis in anul 2014 la facultate , are calitatea de asigurat la sanatate ??? Daca nu , care sunt ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala elev liceu kinder3 kinder3 buna, am aproape 19 ani si sunt inca eleva la un liceu, mai beneficiez de asigurare medicala, in caz ca patesc ceva? (vezi toată discuția)