avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... recuperare bani de la notar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

recuperare bani de la notar

Buna seara, mai jos o sa va prezint pe scurt o speta si va rog sa-mi spuneti daca un notar poate fi tras la raspundere in aceasta situatie:
Sa presupunem ca o persoana fura actele de proprietate si CI a unui proprietar. Cu actele furate gaseste o persoana care sa semene cu cea din CI si face o procura la notariat. In baza acestei procuri se vinde o casa si in urma unei plangeri facute de adevaratul proprietar se anuleaza in instanta actul de vanzare cumparare si cei care au cumparat casa in baza procurii false trebuie sa-si recupereze prejudiciul de la cei ce au facut aceasta procura. Intrebarea mea este daca poate fi tras la raspundere si notarul in aceasta situatie intrucat nu a verificat foarte atent identitatea celui care s-a dat drept proprietar.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: avocat_penalist , utilizator 20:24, 5 Noiembrie 2012
Daca se face vinovat notarul va raspunde.
Depinde foarte mult daca falsul a fost foarte bine facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune prima21vera prima21vera buna seara. sper ca cineva sa ma poata indruma cu un sfat in problema mea. Acum aproape 2 ani am cumparat o garsoniera in Bucuresti( in mom achizitionarii ... (vezi toată discuția)
Cumparare prin procura daiaalexandru daiaalexandru Buna ziua , intentionez sa cumpar o garsoniera prin prima casa , dar am dubii in privinta actelor intrucat cel care vinde zice ca are o procura , ... (vezi toată discuția)
Mi-a vandut o masina furata , iar acum ma ameninta cu moartea ! liv.savu liv.savu Buna ziua . In urma cu aproximativ o luna de zile am cumparat de la o persoana fizica o masina care s-a dovedit a fi furata cu actele false. Am fost la politie ... (vezi toată discuția)