avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... schimbare de nume
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

schimbare de nume

Buna seara!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.Acum 7 ani m-am insurat si la insistenta sotiei am luat si numele ei de familie.Acum dupa acesti 7 ani eu nu m-am impacat cu ce am facut.La slujba colegii fac glume pe seama mea. Unde merg cu buletinul sunt luat la misto plus ca eu simt ca am facut ceva gresit. In concluzie vreau sa revin la numele meu initial. Va rog sa-mi spuneti ce pot face.Mentionez ca sotia vrea sa ramana cu ambele nume.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:12, 7 Noiembrie 2012
OG 41/2003 art.4, lit d) cand persoana in cauza are nume de familie sau prenume format din mai multe cuvinte, de regula reunite, si doreste schimbarea acestuia;
Puteti sa va schimbati numele dar numai cu acordul sotiei.Pentru inceput trebuie sa platiti o taxa de publicare in Monitorul Oficial, undeva la 26 lei, sa completati o cerere, pe care o avizeaza starea civila de la locul dvs. de domiciliu si care insotita de copii ale actelor dvs. de identitate, de nastere si de casatorie, le inaintati spre publicare la Monitorul Oficial Bucuresti. Dupa ce primiti acasa monitorul va veti adresa oficiului de stare civila cu o cerere insotita de cazierul fiscal, cazierul juridic,copii legalizate dupa certificate, acordul sotiei dat la notar. Procedura e de durata, undeva la 3 luni.
Cea mai simpla cale si rapida mi se pare a fi.. un divort. Daca nu aveti copii, il puteti face si la starea civila sau in instanta, ca e mai ieftin. Dvs reveniti la numele avut inainte de casatorie, doamna ramane cu cel dobandit in casatorie ( inteleg ca dvs ati luati alaturat numele sotiei , iar doamna alaturat numele dvs), dvs va schimbati buletinul, apoi va recasatoriti ( asta daca nu va place ideea sa ramaneti ne), fiecare optand de data asta sa ramana cu numele lui ( doamna il va avea pe cel compus cu care a ramas in urma divortului).
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui de familie!!!! andreyutza andreyutza Buna ziua.As dori sa-mi spuneti unde ma pot adresa pentru schimbarea numelui de familie?...Unde trebuie sa merg?...La primarie sau la Oficiul starii ... (vezi toată discuția)
Schimbarea de nume pe cale administrativa Ares-3 Ares-3 Sunt considerate ca intemeiate cererile de schimbare a numelui in urmatoarele cazuri: a) cand numele este format din expresii indecente, ridicole ori ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui Andreea565 Andreea565 Buna ziua as avea si eu o întrebare,si anume:As dori sa revin la numele de fata ,am divorțat in 2015 in Austria ,si acum sunt in România si as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)