avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... e posibila cedarea drepturilor parintesti la notar ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

e posibila cedarea drepturilor parintesti la notar ?

spuneti-mi va rog frumos daca este posibil ca , concubinul meu sa imi cedeze prin notar toate drepturile asupra copilului ??? VA ROG MULT !!!!!!!
Personal, va sfatuiesc sa solicitati incredintarea minorului si stabilirea domiciliului sau la dvs.prin hotarare judecatoreasca, ramasa definitiva si irevocabila. Puteti solicita si o pensie de intretinere pentru copil. Drepturile de parinte nu le poate nega la notar, deci mereu va avea dreptul sa-si viziteze copilul si sa-l ajute. Decaderile din drepturile parintesti se fac numai in conditii speciale. Pentru linistea dvs. puteti sa-i solicitati declaratia la notar dar concubinul se poate razgandi oricand. Numai daca minorul ar fi infiat cu efecte depline de sotul dvs.caz in care se cere obligatoriu acordul concubinului (in eventualitatea in care va casatoriti legal cu un alt barbat)atunci acesta nu va mai avea niciun drept asupra copilului.
eu am vorbit cu el...si am ajuns la un acord...k imi cedeaza drepturile copilului printr-o foaie la notar....semnata stampilata etc....fara sa ne judecam....si voiam sa stiu daca e posibil...
Notarul nu este competent sa ia act de renuntarii la drepturi in legatura cu exercitarea drepturilor parintesti.

Singura varianta este aceea a obtinerii unei custodii exclusive in instanta.
deci nu merge ?? :((:((:(( cu judecatoria imi e frica ca nu il va decadea din drepturi total...
el e fost puscarias ... violent fizic si verbal ( fizic nu e cu copilul dar putin verbal...adica injura si vorbeste urat in prezenta copilului..) se si drogheaza din cand in cand....bea din cand in cand....si de cand ne-am despartit numai mesaje de amenintare am din partea lui..insa in seara asta am vorbit cu el normal si eu credeam ca merge la notar sa semneze o cerere dinaceia care el se decade din toate drepturile...adica eu sa pot pleca din tara cu copilu...sau sa pot pleca oriunde fara sa am probleme....la judecatorie imi e frica ca o ii dea si lui anumite drepturi si cand o sa vreau sa plec undeva cu copilul va trebui sa ii cer acordul....
eu nu mai vreau sa am deaface cu el...copilul va sti cine e tatal lui si cine sunt bunici lui...dar vreau sa fac ce vreau si sa plec cand vreau...nu sa ma rog de el sa ma lase sa ies din tara cu copilull...nu stiu daca cineva ma intelege...
Adunati cat mai multe probe in leg cu violenta, drogurile, antecedente, amenintari. Cu un avocat bun veti obtine o custodie exclusiva.

Oricum sfatul meu este in sensul de a va rezolva situatia in ceea ce priveste custodia pt ca va veti lovi mereu de acele hartii pe care tb sa le aveti sau de acordul tatalui.

Trebuie sa stiti ca si tatal are drepturi legate de copilul sau, dupa cum are si obligatii.

Instantele vor incerca sa vada ce fel de parinte este dincolo de comportamentul lui in relatia cu dvs. Depinde si de el daca se prezinta sau nu la proces, ce atitudine adopta, ce probe reusiti sa faceti...
Ultima modificare: Luni, 5 Noiembrie 2012
AV. GABRIELA GERBER, Avocat

Alte discuții în legătură

Parintii mei divorteaza la notar. ei sunt separati de multi ani ... Luca Catalina Denisa Luca Catalina Denisa Parintii mei divorteaza la notar. Ei sunt separati de multi ani insa de abia acum au hotarat sa faca acest pas la initiativa tatalui meu. Mama mea vrea sa aiba ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa il decad din drepturi pe tatal copilului meu? Catalina12345678 Catalina12345678 Traiesc in concubinaj cu tatal fetitei mele.El a recunoscut-o pe fetita.dar as vrea sa stiu daca ma despart de el as putea sa il decad din drepturi si sa trec ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva Andreea 89 Andreea 89 Bună ziua am 2 copii cu fostul concubin eu am o condamnare cu suspendare pt înșelăciune cei 2 copii îi cresc singura de 7 ani nu îi vizitează nu le ... (vezi toată discuția)