avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inaltimea la care se monteaza un repartitor de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inaltimea la care se monteaza un repartitor de calorifer

Iarna trecuta am platit foarte mult caldura in comparatie cu vecinii in conditiile in care am facut economie, inchizand caloriferele in camerele nefolosite sau reducand caldura cand plecam de acasa. Am banuiala ca repartitoarele sunt montate prea sus. Exista un normativ privind inaltimea la care se monteaza repartitoarele ? Si daca sunt montate gresit cum pot remedia - pot singur sau trebuie sa chem o firma ?
Cel mai recent răspuns: florinescu56 , utilizator 20:57, 17 Decembrie 2022
Avand in vedere ca repartitorul de cost este sigilat si montat pe elementul de calorifer cu piese aparte,este de preferat sa nu operati interventii neautorizate individuale
In caz ca suspectati deficiente de montaj sau de functionare,solicitati interventia unitatii care a operat montarea
Puteti verifica, daca va lasa vecinii, pozitia in care sunt montate repartitoarele lor. Proportia trebuie sa fie aceeasi la toate caloriferele.
Daca fenomenul nu s-a manifestat si in iernile anterioare cauzele sunt altele nu pozitia repartitoarelor pe calorifere (banuiesc ca nu v-ati montat repartitoarele iarna trecuta).

Mai este ceva: orice obiect lasat pe calorifer sau in apropierea lui influenteaza repartitoarele. Din auzite stiu ca in jurul caloriferelor trebuie sa fie o zona libera de 30 cm. Firmele nu spun nimic despre acest lucru desi intra in obligatiile lor legale.
este prima iarna cand locuiesc in acest apartament si , citind lista afisata la administratie , am constatat ca sunt "campion" la consum de caldura ( 7 milioane in februarie la 2 camere si a treia doar o saptamana folosita ) in conditiile in care am facut multa economie si am cam stat in frig....repartitoarele nu sunt in toate camerele fix la aceeasi inaltime - exista o diferenta de 1 cm - nu stiu cat influenteaza un cm ......oricum, multumesc pentru raspunsuri !
Nu influenteaza, dar e posibil sa fi platit atat de mult daca ati preluat consumul, poate nedeclarat, al celor dinaintea dv.

@carturarul
Firmele, la montarea repartitoarelor, lasa proprietarului o brosurica in care sunt scrise instructiuni de utilizare, inclusiv chestiunea cu uscatul rufelor pe calorifer sau neblocarea spatiului din imediata lor apropiere..... Firmele nu au niciun interes sa iti scoata banii din buzunar, care bani de caldura merg in alta parte, nu la ele.
@elga50

Eu nu am primit nici o informatie de la firma. Ce am mai aflat aici pe forum, sau din experiente proprii, ca de la ei...
Cat despre interese nu uitati ca sunt si interese din parte angajatilor firmelor respective: de ce sa nu ia ciubuc de la cineva care vrea sa plateasca mai putin la caldura.

Alte discuții în legătură

Calcularea energiei termice allecsdima allecsdima Am constatat ca am platit energia termica pe 4 coloane , eu avand de fapt 3 coloane. Cum pot reglementa,si cum pot fi despagubit?. Imi este greu sa-nteleg cum ... (vezi toată discuția)
Incalzire apartament Buna ziua, mama mea locuieste intr-un apartament 2 camere (bloc 20 apartamente), 45 mp.. pe luna oct si noiembrie am avut 40 unitati consum caldura si de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)