avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Stat de plata dividende
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Stat de plata dividende

Buna ziua, as dori sa aflu raspuns la urmatoarea problema: in cazul in luna octombrie se scot dividende si din banca si din casa in zile diferite, statul de plata a dividendelor se face intr-un exemplar sau pentru fiecare operatiune in parte, si unde se arhiveaza aceste state?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 14:09, 11 Noiembrie 2012
Eu am facut un singur stat (pt. ca se acorda in aceeasi luna) in care am inserat o coloana in care am trecut data acordarii. Plata dividendelor se justifica cu documentele de plata (ordin de plata, dispozitie de plata).
Multumesc pt raspuns. Deci sa inteleg ca pot face un dosar separat pentru aceste state de plata, nu trebuie neaparat atasate in registru de casa sau in registru de banca?
Nu @Andreea44, statele se anexeaza la registrul de casa. Sunt documentele justificative care stau la baza platilor facute prin casierie, la fel ca statele de salarii.

Aveti grija sa achitati impozitul aferent acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare registru casa geoeric geoeric Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu completarea registrului de casa la un service auto... a) la incasari trec valoarea de pe z ( piese auto si manopera) ... (vezi toată discuția)
Registru de casa Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! As dori sa stiu daca este bine si legal ca registru de casa sa fie completat intr-un exemplar clasic si unul sa fie listat din programul de ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa alina240 alina240 Am o nelamurire legata de registrul de incasari si plati.Am infiintat de curand PFA-ul si inca nu am avut incasari. Am in schimb cateva cheltuieli facute din ... (vezi toată discuția)