avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj in italia
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj in italia

buna ziua !sotia mea a lucrat din 01.04.2011 pana in 28.03.2012 ca badanta in italia si as vrea sa stiu cat timp ar mai
trebui sa fie angajata ca sa aiba dreptul la somaj (dissocupazione)in italia?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:36, 6 Noiembrie 2012
In Italia, pentru obţinerea indemnizaţiei pentru şomaj este nevoie ca persoana respectivă să fie asigurată la INPS de cel puţin 2 ani şi să aibă cel puţin 52 de contribuţii săptămânale vărsate în ultimii 2 ani, înaintea întreruperii raportului de muncă.

Începând cu 01 ianuarie 2008 durata perioadei pentru care se acordă indemnizaţia de şomaj creşte de la 7 la 8 luni, ajungând până la 12 luni pentru cei care sunt mai în vârstă de 50 de ani. Lucrătorilor suspendaţi se acordă în limita maximă de 65 de zile.

Persoanele trebuie sa se inscrie pe listele de şomeri din cadrul Centrelor de ocupare, si sa prezinte cererea de indemnizaţie de şomaj la birourile INPS competente teritorial în termen de 68 de zile de la încetarea raportului de muncă.
Formularul de cerere este disponibil la birourile INPS şi pe site-ul www.inps.it

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii beneficiere de somaj in italia lidia27 lidia27 Buna ziua, lucrez ca badanta in Italia si as dori sa stiu in ce conditii pot beneficia de somaj in cazul in care familia batranei pe care o ingrijesc momentan ... (vezi toată discuția)
Somaj in italia slave silviu slave silviu buna ziua lucrez pentru o companie italiana 2 luni activ (muncesc si sunt platitor de toate taxele impuse de statul Italian) 2 luni stau acasa. in lunile in ... (vezi toată discuția)
Somaj in italia nedelcuvictoritza1990 nedelcuvictoritza1990 Buna ziua ! Sotul meu a lucrat prima oara in Italia in ianuarie 2011 pe o perioada de aproape 2 luni.Apoi a inceput sa lucreze in aprilie 2011 pana acum cu o ... (vezi toată discuția)