avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... somaj in italia
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

somaj in italia

buna ziua
lucrez pentru o companie italiana 2 luni activ (muncesc si sunt platitor de toate taxele impuse de statul Italian) 2 luni stau acasa.
in lunile in care muncesc sunt platit iar in celelalte nu
intrebare :
pot sa primesc ajutorul de somaj italian pe aceste doua luni in care nu muncesc

specific ca intr-un an muncesc mai mult de 183 zile
Cel mai recent răspuns: costache68 , utilizator 13:25, 23 Septembrie 2009
Pentru obţinerea indemnizaţiei pentru şomaj in Italia este nevoie ca persoana respectivă să fie asigurată la INPS de cel puţin 2 ani şi să aibă cel puţin 52 de contribuţii săptămânale vărsate în ultimii 2 ani, înaintea întreruperii raportului de muncă.
Începând cu 01 ianuarie 2008 durata perioadei pentru care se acordă indemnizaţia de şomaj creşte de la 7 la 8 luni, ajungând până la 12 luni pentru cei care sunt mai în vârstă de 50 de ani. Lucrătorilor suspendaţi se acordă în limita maximă de 65 de zile.
După ce persoanele s-au înscris pe listele de şomeri din cadrul Centrelor de ocupare, se poate prezenta cererea de indemnizaţie de şomaj la birourile INPS competente teritorial în termen de 68 de zile de la încetarea raportului de muncă. Formularul de cerere este disponibil la birourile INPS şi pe site-ul www.inps.it la secţiunea „formulare”.
buna ziua,
sint sef de echipaj maritim si lucrez pe nave sub pavilion italian,cu contract italian.de pe data de 01.01.2007 cind au inceput efectiv sa-mi plateasca indemnizatia la INPS,am avut un nr de aproximativ 500 zile lucrate.de pe data de 01.10.2007 si pina in prezent am un nr.de aproximativ 400 zile lucrate.de pe data de 06.06.2009 cind am terminat ultimul contract nu am mai reusit sa mai plec,avind in vedere criza si faptul ca au inceput sa vina si filipinezii in locul nostru.intrebarea mea este daca pot face ceva pentru a primi ajutor de somaj sau orice alta forma de ajutor de la statul italian.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj in italia giulia_luiza giulia_luiza buna ziua !sotia mea a lucrat din 01.04.2011 pana in 28.03.2012 ca badanta in italia si as vrea sa stiu cat timp ar mai trebui sa fie angajata ca sa aiba ... (vezi toată discuția)
Conditii beneficiere de somaj in italia lidia27 lidia27 Buna ziua, lucrez ca badanta in Italia si as dori sa stiu in ce conditii pot beneficia de somaj in cazul in care familia batranei pe care o ingrijesc momentan ... (vezi toată discuția)
Somaj in italia nedelcuvictoritza1990 nedelcuvictoritza1990 Buna ziua ! Sotul meu a lucrat prima oara in Italia in ianuarie 2011 pe o perioada de aproape 2 luni.Apoi a inceput sa lucreze in aprilie 2011 pana acum cu o ... (vezi toată discuția)