avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Ambii parinti sufera de dementa senila.Boala este avansata astfel incat ei nu mai pot avea grija singuri de ei, nu mai cunosc pe nimeni, tata nici macar nu mai vorbeste.Exista conturi deschise pe numele lor, neavand nici unul dintre copii imputernicire pe cont.Avem scrisori medicale de la medic in care sunt declarati iresponsabili.Intrebarea este daca exista vreo modalitate legala prin care sa putem avea acces la aceste conturi , daca exista posibilitate de a face acte pe bunuri in timpul vietii si daca este mai simpla procedura decat dupa deces?
Cel mai recent răspuns: tudorani , utilizator 18:23, 6 Noiembrie 2012
Parintii vor trebui pusi sub interdictie si numit un curator. Acesta va administra bunurile cat timp parintii sunt in viata. Implica 2 dosare in instanta , cu audiere de martori si expertize medico-legala la INML.

Dupa decesul parintilor, bunurile vor reveni mostenitorilor, numai ca intre timp nu veti putea folosi banii din banca, de exemplu.

In plus, veti avea nevoie de acea decizie de curator pt ca va veti lovi de multe probleme legate de administrarea bunurilor, veniturilor bolnavilor. De aceea, va sfatuiesc sa demarati procedurile pentru punerea sub interdictie.


nu vreau sa fiu gresit inteleasa.noi nu vrem sa ne folosim de bani decat in cazul in care decedeaza unul dintre ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luarea in tutela a mamei, bolnava de dementa mixta ionel-s ionel-s Buna ziua. Mama este diagnosticata cu dementa mixta, locuieste cu mine, deci eu am grija de ea. Doresc s-o iau in tutela. Mai am o sora , insa este cu ... (vezi toată discuția)
Persoana majora pusa sub interdictie NORMIZD NORMIZD As vrea sa stiu daca o persoana majora 4o de ani diagnosticata cu schizofrenie paranoida poate fi pusa sub interdictie.Va multumesc. (vezi toată discuția)
Cerere de punere sub interdictie CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT Buna seara, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea speta: In cadrul unui proces de punere sub interdictie, instanta a amanat cauza pentru audierea ... (vezi toată discuția)