avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire indiviziune teren intra si extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire indiviziune teren intra si extravilan

Buna ziua,
Doresc sa fac iesirea din indiviziune pentru un teren intra si extravilan dar nu e posibil pe cale notariala (nu doresc toti fratii, rea credinta).
Ce inseamna pe cale judecatoreasca ? Trebuie avocat?
Daca fac pe cale judecatoreasca si acestia nu se prezinta , ce se intampla?
Mentionez ca doresc sa imi fac acte pe terenul ce-mi revine.
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 17:41, 9 Noiembrie 2012
Buna ziua,

pe cale judecatoreasca inseamna ca trebuie sa ii dati in judecata la judecatoria unde este situat terenul. Cel mai bine ar fi sa va angajati un avocat.
Daca fratii ceilalti nu se vor prezenta procesul se va desfasura fara ei, pamantul va fi impartit in loturi iar fiecare isi va primi partea.
Daca terenul este prea mic si nu poate fi divizat in loturi atunci fie el este dat in proprietate la un singur frate cu obligarea acestuai la plata catre ceilalti a contravalorii cotelor lor. Fie se va vinde la licitatie publica si se vor imparti banii. Cum insa dvs spuneti ca sunt mai multe terenuri, cel mai probabil ele se vor imparti in natura si fiecare va primi cate o bucata.

Zi buna,
Avocat Constantin Boncu
buna seara
pe cale judecatoreasca e un pic mai greu tinand seama de termenele de judecata care se pot lungi (ma refer la primul termen, la identificarea, masurarea, propunerile de partajare, obiectiile pe parcursul procesului) taxele de timbru etc, Cu minime cunostinte de legislatie si cu multa rabdare se poate rezolva, taxele ce pot recupera de la celelalte parti in cote parti dar mai greu...
Buna ziua,

in conditiile in care cel putin una dintre parti refuza sa se prezinte, calea judecatoreasca ramane unica. Nu se poate face un partaj voluntar (adica la notar) daca nu se prezinta de buna voie toate partile.

Avocat Constantin Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren cu mai multi proprietari silvyanna silvyanna Buna seara, suntem 3 frati si as vrea sa stiu daca vreunul dintre noi poate sa vanda partea lui de teren daca nu am iesit din indiviziune (vezi toată discuția)
Atribuire cota-parte din mostenire unui singur mostenitor cu despagubirea celorlalti mostenitori. dancoman dancoman Buna ziua, eu si inca trei frati am mostenit o cota parte de 1/7 din 19.000mp de teren extravilan si 1000mp de teren intravilan. Patru dintre mostenitorii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tuturor ! bunica mea impreuna cu fratele au mostenit ... acn acn Buna ziua tuturor ! Bunica mea impreuna cu fratele au mostenit de la parinti un teren extravilan de 1,5 ha. Dupa decesul bunicii am facut succesiunea pentru ... (vezi toată discuția)